1. Întoarcerea cărnii prea des o face să-și piardă crusta crocantă și sucurile naturale, lăsând friptura fără aromă și uscată. Un mod ușor este să agitați puțin tigaia. Dacă carnea alunecă cu ușurință, atunci este timpul să o întoarcem.
2. Aruncați ușor oul într-un bol adânc cu apă rece. Un ou foarte proaspăt se va scufunda în partea de jos și se va așeza pe fundul paharului. Dacă oul se echilibrează în apă, acesta are aproximativ două-trei săptămâni, dar este totuși bun. Ouăle care plutesc la suprafață sunt vechi și nu trebuie consumate.
3. NU serviti carnea tocmai scoasa din tigaie . Lasati-i carnii timpul necesar să se odihnească după gătire asigurand astfel cea mai bună textură și aromă posibilă.
4. Un strat de felii de lămâie între pește și grătar nu numai că împiedică peștele să se lipească, dar adaugă și o anumită aromă.
5. Stropirea ierburilor cu un vârf de sare vă va aj...