Într-o avalanşă de arome și culori, cea de-a
7-a ediție a Concursului Gastronomic Național „Identificare Produse
Tradiționale”, organizat de Universitatea de Științele Vieții din
Iaşi, a adus împreună copii talentați, profesori dedicați,
tradiții, energie pozitivă și emoții. Întregul eveniment a fost o
adevărată sărbătoare, unde fiecare preparat a fost mai mult decât o
rețetă – a fost o punte între generații. Cu fiecare farfurie
prezentată, am simțit dorul de casă, de părinți, de tradiții și de
gusturile copilăriei, iar fiecare detaliu al preparatelor a spus o
poveste despre muncă, pasiune și autenticitate
culinară.
BACĂUL a fost reprezentat cu mândrie de un
echipaj din Brusturoasa, comuna Palanca, format din Andrei Marian
Balaj, elev al Liceului Pedagogic „Marin Preda” din Odorheiu
Secuiesc (16 ani) și Amalia Elena Ababei, elevă a Școlii Gimnaziale
„Ioana R. Rosetti” din Brusturoasa (14 ani), coordonați cu drag de
doamna Liliana Atomulese, meșter popular. Ei au adus în fața
juriului un preparat deosebit, TURTE CU MAC COAPTE PE
PLITĂ.
Felicitări, copii! Felicitări, Liliana
Atomulese! Pentru cei care nu ştiu, doamna Atomulese, este şi
publicist şi un extraordinar promotor cultural al
zonei.
Tot cu acest prilej, echipajul de la Bacău, a
acordat și două interviuri, unul pentru Radio "Antena Satelor" și
altul pentru "Radio IAȘI".
M-a bucurat mult și reîntâlnirea cu prietenii
și colaboratorii de la Liceul Teoretic "Ion Neculce" din Târgu
Frumos.
A fost o zi minunată, petrecută alături de
copii talentați și deosebiți, o zi în care mi-am reîntâlnit
prieteni dragi și m-am reconectat cu tradițiile și energiile
frumoase ale locului.
Doamna
Mihaela Ivancia, vă mulţumesc
pentru invitaţie! Mă bucur mult că am reuşit să ajung! Nu în
ultimul rând, vreau să vă felicit pe dvs şi pe toţi cei care au
contribuit la realizarea acestui proiect
extraordinar!