București, 23.08.2022. Felul în care ne alegem hrana a avut dintotdeauna un rol important în menținerea sănătății, iar înainte de a fi un trend, care s-a manifestat mai întâi în țările din Occident și mai apoi la noi, consumul produselor din categoria ”bio” este astăzi o necesitate. O veste bună în această direcție vine de la Asociația Ateliere Fără Frontiere care, în 2015, a lansat proiectul fermei sociale ”bio&co”, dezvoltat în satul Ciocănari, din comuna Niculești (județul Dâmbovița). Pe lângă faptul că aici se produc mai multe categorii de legume – cum ar fi tomate, castraveți, ardei, vinete, salată, spanac, dovlecei, ceapă verde sau unele mai speciale: rucola, kale, muștar -, Asociația oferă și locuri de muncă stabile persoanelor marginalizate, fără șanse pe piața muncii.
”Legumele sunt cultivate la Ciocănari de oameni vulnerabili din sat, care, înainte de a face parte din acest proi...