Dupa ce ne-am cazat, am luat-o la pas spre centrul orasului. Prin Bansko trece un rau, Glazne, care imparte orasul in doua, ceva in genul Dambovitei la Bucuresti.
Orasul este in proportie de 80% mort in perioada asta, doar cateva magazine fiind deschise. Insa restaurante, baruri si terase gasesti peste tot. Un restaurant specific bulgaresc este mehana, unde se poate manca tot felul de specialitati bulgaresti si macedonene. Este plin de mehane in Bansko. Atentie insa, preturile sunt mai mari decat in restul locurilor.
De exemplu, noi ne-am oprit la o mehana, am comandat o “spaga” (un platou lung de un metru cu tot felul de bunatati pe el) care in meniu costa 35 leva. Insa chelnerul pur si simplu nu vroia sa ne aduca doar asta, incercand sa ne convinga sa mai luam si nu stiu ce garnituri care sa duca totalul la 80 leva. Vazand ca nu putem sa scapam, ne-am ridicat si am plecat
Am mancat 20 metri mai departe la o terasa normala un platou cu