Ingrediente
1 kg branza dulce (Pilos, la galetica)
200 g zahar
7 buc oua
175 g unt (topit si racorit)
esenta de vanilie (si altceva, dupa gust)
coaja de lamaie (optional)
1 varf de cutit sare
4 Lg faina (uneori am inlocuit cu 1 plic praf budinca de
vanilie)
3 Lg gris
1 lg praf de copt
2 Lg lapte praf
100 g stafide (optional)
http://testdaiana1.blogspot.ro/2016/04/budinca-de-branza-dulce-3.html
http://testdaiana1.blogspot.ro/2015/08/budinca-de-branza-dulce-2.html
http://testdaiana1.blogspot.ro/2015/04/pasca-fara-aluat-budinca-de-branza-dulce.html
Sursa:
https://www.lalena.ro/1375-reteta-Pasca-fara-aluat.html
* eu am copt intr-o tava patrata ( 33 x 24 x 6,5 cm)
pentru ca forma mea rotunda e de doar 26 cm diametru si n-ar fi
incaput toata compozitia (si ar fi fost mare pacat!)
Am separat ouale.
Intr-un bol am amestecat ingredientele uscate: sarea,
coaja de lamaie, praf de budinca, gris, praf de copt, lapte
praf.
In alt bol am am amestecat, cu mixerul, galbenusurile,
zaharul, branza dulce, untul topit, dar nu fierbinte, esenta de
vanilie, apoi am adaugat ingredientele uscate si am mixat bine de
tot, pana la omogenizare.
Albusurile le-am batut spuma tare cu 1 lingura de zahar.
Am adaugat spuma in compozitia de mai sus, in 2-3 transe si am
amestecat cu grija, cu lingura de lemn, de sus in jos.
Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de
copt.
Am copt la temperatura medie spre mica, timp de 1 ora si
un sfert (atat i-a trebuit cuptorului meu pe butelie sa inchege si
sa rumeneasca frumos budinca).
Cand am vazut ca a ajuns la culoarea dorita, am oprit
focul, am lasat usa cuptorului intre-deschisa si budinca in cuptor,
s-a mai copt ea putin la caldura.
Budinca de branza dulce sau (aproape) fiadone.
https://en.wikipedia.org/wiki/Fiadone
https://en.wikipedia.org/wiki/Brocciu
Budinca de branza dulce sau (aproape) fiadone.
https://en.wikipedia.org/wiki/Fiadone
https://en.wikipedia.org/wiki/Brocciu
Egyszerű túrós lepény
https://kifoztuk.hu/egyszeru-gyors-turos-lepeny/Langa desert merge o cafea neagra sau cu frisca
:)