Citeste mai multe aici despre rolul ambalajelor de mancare in industria alimentara

Citeste mai multe aici despre rolul ambalajelor de mancare in industria alimentara
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe eTutoriale

Ia gandeste-te la ultima data cand ai cumparat o punga de chipsuri, o cutie de alune sau un baton de ciocolata. Ce ai observat prima data? Ambalajul, bineinteles. Dar te-ai intrebat vreodata de ce sunt atat de diferite ambalajele pentru fiecare produs in parte? Citeste mai multe aici despre rolul lor si puterea pe care o au in industria alimentara. 

Modul de impachetare al alimentelor si al mancarurilor este mai mult decat pentru a face gustarile si mancarea sa arate cool

Este ca un fel de supererou al universului culinar, protejand, mentinand prospetimea si chiar comunicand informatii importante. 

Te-ai intrebat vreodata cum se face ca gustarile tale favorite nu se strica dupa o zi de la deschidere? Sau ca pizza congelata ramane proaspata pana cand esti gata sa o dai la cuptor? Raspunsul cu fiecare caz in parte sta in ambalare. Dar ce face mai exact un ambalaj si de ce este atat de important?

Recipientele si materialele in care sunt depozitate alimentele, atat proaspete, gatite, cat si cele din comert, servesc cateva scopuri bine delimitate. Fiecare este vital pentru a asigura faptul ca preparatele pe care le vei servi sunt fresh, sigure de mancat si gustoase. Citeste mai multe aici despre principalele motive pentru care ambalajele alimentare sunt atat de pretioase!


  • Protectie 

Recipientele alimentare sunt ca o armura pentru mancarea pe care urmeaza sa o consumi la un moment dat. Fie ca e vorba de o punga, de o sacosa, o cutie sau o sticla, principalul scop al ambalajelor este sa mentina mancarea sigura in fata factorilor externi. Aceste materiale se comporta ca un scut care sta in fata alimentelor impotriva aerului, umezelii, bacteriilor, prafului, mizeriei si chiar a luminii. 

Fara acest gen de protectie, sandvisul tau poate deveni fie uscat, fie umed, fara forma, iar prajiturile tale preferate cu crema s-ar putea strica imediat. Aceste recipiente importante impiedica, de asemenea, produsele de consumat sa se rupa sau sa se dezintegreze in timp ce sunt transportate catre magazin, catre destinatar sau in locatia unde vor fi consumate. 

Gandeste-te cum ar fi sa comanzi o pizza fara cutie! Ar ajunge rece si tare, turtita, si cu sosul imprastiat peste tot.


  • Pastrare in siguranta. Citeste mai multe aici despre acest factor

Ambalajul este ca o masina a timpului pentru produs. Va incetini procesul de dezintegrare. Anumite tipuri de caserole sau de materiale de ambalare, pot mentine alimentele proaspete timp de saptamani, luni sau chiar ani intregi. Prin controlarea expunerii la aer si la bacterii, ambalarea conserva calitatea, savoarea si siguranta mancarii. 

Ai observat vreodata cum anumite produse alimentare sunt sigilate fara niciun pic de aer inauntru? Acest lucru e facut dinadins! Indepartarea aerului opreste bacteriile din a se inmulti, de aceea sandvisul tau poate sta pentru mai mult timp fresh decat carnea proaspata pe care o cumperi de la macelarie. 


  • Comoditate

Fie ca e vorba de o cutie de suc, de un burger cu cartofi prajiti sau de o simpla cutie de iaurt, ambalajul face totul mai usor de transportat, de depozitat si de consumat. Comoditatea este o parte uriasa a faptului ca ambalajele de produse alimentare au un rol esential. Articolele de pastrare a mancarii fac mai usor si controlul portiilor. 

Acum gandeste-te la taieteii chinezesti preferati sau la pungile acelea mici de chipsuri din magazin. Nu va mai trebui sa-ti faci griji ca mananci prea mult sau ca nu vei putea manca tot si produsul se va strica! Iti iei cat crezi ca poti duce!

De la mentinerea prajiturilor in stare fresh la a-ti spune cand expira un anumit produs, ambalajele pentru preparate alimentare fac de toate. Alege-le de la Snick Ambalaje si scapa de multe griji! 

Contact: 

Aleea Industriilor, nr. 5, Buzau 

[email protected]