CSM explică avizul pe Legile lui Toader

CSM a transmis către Ministerul Justiţiei motivele pentru care a avizat negativ reforma propusă de Tudorel Toader. Referitor la procedu­ra de numire în funcţie a procurorilor-şefi de la DNA, DIICOT şi Parchetul General, CSM arată că „îmbunătăţirea actuale proceduri nu se poate realiza prin accentuarea rolu­lui decisiv al ministrului Justiţi­ei şi excluderea din acest proces a preşedintelui Româ­niei, ci, dimpotrivă, prin limi­tarea rolului ministrului Justiţiei în această procedură şi conferirea unui rol determi­nant CSM, ca garant al inde­pendenţei justiţiei”. Potrivit CSM, în cazul unei propuneri făcute de ministrul Justiţiei, Consiliul nu are o libertate reală de a alege (putând refu­za doar o singură dată propu­nerea de numire într-una din aceste funcţii), iar ponderea decisivă în numire o are pute­rea executivă, rolul CSM fiind doar unul formal.

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate