Iubitorii de cafea au început să adauge sare în aceasta, pentru a-i accentua aroma.
Un studiu arată că ionii de sodiu reduc amărăciunea din cafea şi îi îmbunătăţesc aroma. În orice caz, sarea nu trebuie adăugată la fiecare cană de cafea, ci doar dacă este amară în mod special.
Aşa că, data viitoare când comanzi cafeaua de dimineaţă, iar prima înghiţitură te face să te strâmbi, încearcă să adaugi nişte sare pentru a reduce din amărăciune.
Nu este prima dată când beneficiile sării au fost scoase în evidenţă. Experţii în vinuri menţionează că putem utiliza sare pentru a echilibra aroma unor vinuri ieftine. Fostul director tehnologic de la Microsoft, Nathan Myhrvold, a făcut această descoperire în timpul unei petreceri, după ce a adăugat sare în paharul cu vin al unui invitat.
Nu uita că nu trebuie să adaugi prea multă sare, ci doar o mică “pişcătură”, în caz contrat cafeaua v