De ce sa mancam chimicalele lor – Putem sa facem singuri aceasta reteta exact asa cum faceau bunicii nostri

La romani, porcul este regele animalelor. Dintre preparatele facute din acesta se afla si carnatii de casa.

Este foarte comod sa cumperi carnatii din comert, dar gustul celor facuti in casa te duc cu gandul la cei ai bunicii…

Cum sa faci cei mai buni carnati de casa? Am pregatit reteta asta special pentru voi!

Ingrediente pentru aproximativ 25 carnati: 3 kg carne porc mai grasa, 1,5 kg carne vita, 3 capatani usturoi, 1 lingura cimbru uscat, 2 linguri boia dulce, 1 lingura boia iute, 1 lingurita piper, sare grunjoasa, ½ lingurita ienibahar, mate de porc.

Mod de preparare: 1. Cureti matele si le speli. Le razuiesti cu dosul unui cutit sau cu o lingura de lemn, dar ai grijasa nu le rupi. Separat, dizolvi o lingura cu varf de sare grunjoasa in 300 ml de apa.

Tai carnea de porc si de vita bucati mici, o toci si o pui intr-un vas.Pisezi usturoiul, il freci cu un praf de sare, torni putina apa si omogenizezi.

Adaugi mujdeiul peste carne