Ingrediente:
* umplutura = 600 g pulpa de porc, macinata + 2
catei de usturoi, razuiti + sare, piper, mix condimente, dupa gust
+ 1 ceapa, calita + 100 g orez, nefiert, doar rumenit putin intr-o
lingurita de ulei + miezul scobit al guliilor, maruntit cu robotul
de bucatarie
* 3 gulii, curatate, scobite
* 1 ardei
* 1 zucchini
*3 catei de usturoi, direct in yena
* putina untura, pentru uns marginile vasului
yena
* 1 ceasca de apa calda, in caz ca pe parcurs scade
lichidul
* cascaval, razuit deasupra, spre final
Legumele le-am umplut cu maglavaisul de carne, le-am
asezat in vasul yena uns cu untura, am pus capacul si am dat la
cuptor (rece, nu preincalzit), la foc mare, pentru 45 de
minute.
Dupa care am scos capacul, am verificat legumele, am
turnat o ceasca de apa calda, am razuit cascaval deasupra si am mai
lasat in cuptor, fara capac, vreo 15-20 minute.
Observatii:
-guliile ar fi trebuit oparite putin. nu s-au
inmuiat suficient de mult, dar au fost ok,
comestibile.
-umplutura foarte gustoasa, dar dietetica, adica
fara grasime, pentru ca a fost doar pulpa de porc macinata. in
farfurie am pus smantana deasupra.
-per total a fost bun. a mers bine berea dupa aia
:)
Sursa de inspiratie:
http://savoriurbane.com/gulii-umplute-cu-carne-tocata/