O ocazie speciala, ca trecerea dintre ani, trebuie sarbatorita
intr-un mod unic, de care sa iti amintesti cu placere.
Si ce poate fi mai spectaculos decat un desert inedit?
Ca urmare, jeleu din vin licoros sa fie!
Si ce poate fi mai spectaculos decat un desert inedit?
Ca urmare, jeleu din vin licoros sa fie!
Asortat festiv cu fructe si decor romantic ..... mmmm
...
Pentru variatie, au fost doua arome:
Jeleu cu vin licoros Malvasia.
Produs dintr-o varietate de struguri cunoscuta si sub
denumirea de Monemvasia, dupa minunata insula greceasca ce
adaposteste o asezare medievala, inca locuita, in estul coastei
Peloponezului, vinul are culoarea razelor soarelui, dulceata
fructelor mangaiate de astrul fierbinte si aroma brizei
mediteraneene ce invaluie malurile cetatii idilice.
In acelasi ton, al doilea desert, in culoarea rubinului, este
un
Jeleu cu vin desert Mavrodaphne
(Mavrodafni)
Cunoscut ca cel mai vechi vin imbuteliat din Grecia,
Mavrodaphne este un vin indigen din regiunea Achaia din nordul
Peloponezului, Grecia.
Cu o istorie ce seamana cu un basm, vinul are o reputatie care
a cucerit toate colturile lumii, deseori fiind oferit de catre
biserica pentru Sfanta impartasanie.
Obtinut dintr-un soi de struguri brun - purpurii ce poarta in
ei arome de ciocolata, cafea, stafide si prune, vinul este
fermentat in cuve mari, expuse la soare, pentru ca, ajuns la un
anumit nivel de maturitate sa fie oprit din fermentatie si
transferat in beciuri. Acolo este supus unui procedeu de combinare
cu vinuri din recolte anterioare folosind metoda „solera”. Odata
imbatranit, vinul este imbuteliat si vandut ca vin desert sub
denumirea Mavrodaphne - dupa numele fetei de care s-a indragostit
producatorul bavarez, Gustav Clauss.
Vinaria Achaia Clauss este o atractie turistica cunoscuta,
anual fiind vizitata de aproximativ 200000 de vizitatori.
La multi ani!