Articole postate de Misios Florentina

  • Pavlova la pahar... 104

     Ingrediente: - 400 ml smantana de separator - 1 plic zahar pudra Dr Oetker cu aroma de vanilie - esenta de vanilie - fructe proaspete: zmeura, afine, coacaze rosii - bezele asortate Se bate smantana cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana se intareste iar telul lasa urme ferme. Se ta

    Citește mai departe
  • Christmas cookies ... de pandemie... 100

    - Ciocolata de casa cu cirese confiate si citronat - Nuga de casa cu stafide ...

    Citește mai departe
  • Tort NARNIA... 96

    La multi ani copil minunat!Sa traiesti multi ani fericiti, sa fii sanatoasa si desteapta, sa nu-ti pierzi pasiunea de a citi si curiozitatea de a afla lucruri interesante din paginile cartilor ce iti plac atat de mult.Te iubim mult!Mamaia si tataia ??????

    Citește mai departe
  • Tort Lego friends - Mia la Polul Nord... 87

    Nu stiu pana la ce varsta nepoata mea imi va comanda torturi tematice insa, cu ocazia implinirii celor sapte ani nu putea fi altceva decat un tort cu tema Lego friends, Mia fiind personajul principal.Pasionata de povestile pe care le poate alcatui cu piesele lego si in scrisoarea catre Mosul a inclus o cerere pentru inca un joc, pe care, imediat ce Mosul i l-a lasat langa brad, s-a si apucat sa il asambleze.Ca sa ii fac o bucurie si sa o surprind am alcatuit minimalist o poveste de iarna cu Mia la Polul Nord completand decorul cu un igloo din piese lego si doi pinguini jucausi.Desi imi sugerase personal ca i-ar placea ca tortul sa o includa pe Mia, surpriza a fost totusi maxima.

    Citește mai departe
  • Jeleu cu vin licoros... 89

    O ocazie speciala, ca trecerea dintre ani, trebuie sarbatorita intr-un mod unic, de care sa iti amintesti cu placere.Si ce poate fi mai spectaculos decat un desert inedit?Ca urmare, jeleu din vin licoros sa fie!Asortat festiv cu fructe si decor romantic ..... mmmm ... Pentru variatie, au fost doua arome: Jeleu cu vin licoros Malvasia. Produs dintr-o varietate de struguri cunoscuta si sub denumirea de Monemvasia, dupa minunata insula greceasca ce adaposteste o asezare medievala, inca locuita, in estul coastei Peloponezului, vinul are culoarea razelor soarelui, dulceata fructelor mangaiate de astrul fierbinte si aroma brizei mediteraneene ce invaluie malurile cetatii idilice.

    Citește mai departe
  • Tort Scooby-Doo... 85

    Cu intarziere justificata, aniversarea celui mai tanar membru al familiei a avut loc in ultima zi a anului ce tocmai s-a incheiat.Un an plin - clasa pregatitoare, after school, scoala greaca - pentru copilul ce a pasit dezinvolt pe a sasea treapta a scarii unei vieti pe care toti i-o dorim fericita, plina de bucurii, experiente minunate si vise implinite.La multi ani Ariadni, sa cresti sanatoasa, sa pretuiesti darul natural pe care il ai de la parinti - inteligenta, sa o cultivi frumos ca pe o planta valoroasa cu care sa iti presari drumul catre un viitor reusit, sa te bucuri de copilaria curata, lipsita de griji, vesela si insorita pe care ti-o vegheaza familia ta, iar tu sa le oferi respectul tau, sa le intorci dragostea si sa le aduci numai bucurii.Deja traditie, tema tortului aniversar musai sa includa personajele desenului animat preferat. Si cum copilul stie cine urmeaza sa i

    Citește mai departe
  • Prajitura cu Dulce de Leche... 83

    O dulcegarie potrivita cu o ocazie ca cea a zilei onomastice.Prajitura cu Dulce de Leche. ...

    Citește mai departe
  • Tort suporter FC Barcelona... 96

    La multi ani Vlad Stefan! Iti dorim sa fii sanatos, destept, bun, hotarat si ambitios. O urare insotita de cadoul dulce obligatoriu, cu accente pe pasiunea copilului pentru echipa lui favorita si o subtila subliniere a jucatorului preferat. B

    Citește mai departe
  • Tort Vaiana... 89

    Timpul nu sta in loc!Parca ieri povesteam despre ghemotocul „sifonat” si „obosit” care venea pe lume la ceas de seara, in avanpremiera Craciunului.Anul acesta a adaugat a cincea margica pe firul vietii sale, un fir impletit cu emotie din dragostea si grija parintilor sai, cu iubirea si afectiunea bunicilor.Stralucitoare steluta pe cerul nostru iti uram ca fiecare zi sa iti aduca dezlegarea tuturor intrebarilor ce te framanta, sa iti dea sansa de a o petrece asa cum iti doresti si sa iti ofere numai motive de bucurie.Alearga cu gazele, mangaie florile si tine strans coama lui Mures, taie curajoasa valurile si avanta-te cu placa, deseneaza casa visurilor tale si nu uita sa ne adaugi si pe noi in peisaj.La multi ani iubita noastra!Imbratisari stranse si pupaturi apasate de la tot neamul!Si pentru ca mamaia iti cunoaste preferintele s-a straduit sa reproduca pe tortul aniversar o scena din spectaculoasa poveste a Vaianei,

    Citește mai departe
  • Tort Juventus... 91

    La multi ani Matei Misios! Sa fii sanatos, bun, destept si puternic.Sa-ti transformi visurile in realitate si sa iti implinesti toate dorintele, cu ambitie si hotarare. Iti dorim ca viata sa iti ofere mereu numai surprize placute, sa iti umple clipele cu bucurii, iar noi iti vom fi mereu alaturi sa te sustinem, sa te incurajam, sa ne bucuram impreuna cu tine si sa te iubim! Ca de obicei, tema tortului aniversar tine cont de pasiunile sarbatoritului, de idolii momentului, cu dorinta de a-i transmite intreaga noastra afectiune. Ca urmare, tortul include obligatoriu imaginea fotbalistului preferat - Paulo Dybala „La Joya”, atacantul echip

    Citește mai departe
  • Prajitura cu jeleu de sfecla rosie si crema de mascarpone 83

    De  ceva timp „cochetez” cu beneficiile unui program zilnic de detoxifiere inlocuind una din gustarile zilei cu un suc natural de sfecla rosie.Nu urmeaza sa va spun cum pregatesc sucul pentru ca nu am nici un alt merit in aceasta privinta decat introducerea legumelor (fructelor) in aparat si pornirea acestuia, restul vine de la sine.Sucul este delicios si il recomand cu toata caldura numai ca, de fiecare data, imi puneam intrebarea cum as putea folosi masa de fibra ce rezulta dupa procesul de extragere a sucului.Mi se parea  o risipa si nu puteam fi de acord cu asta.Era un sfarsit de saptamana si isi anuntasera vizita o parte din copii, eveniment pentru care trebuia „sa-mi fac temele”, sa-i surprind, ca de obicei, cu ceva bun.Tocmai pregatisem nectarul pretios si desfacusem aparatul sa-l curat cand, mi-a venit ideea: un jeleu de sfecla pe care sa-l incorporez intr-o prajitura.Rezultatul? Surpriza maxima!Efectul? Se cere repetat!

    Citește mai departe
  • Skordalia cu conopida si nuci - σκορδαλιά με καρύδια και κουνουπιδια, πιατο για μερακληδες 97

    Grecii au o expresie: πιατο για μερακληδες. In traducere: mancare pentru cunoscatori. Radacina expresiei, cuvantul „μερακλης”, are un inteles comun atat in limba greaca, cat si in limba turca (meraklı) si, de asemenea, in araba ( مراق  - maraq) si se refera la o persoana cu un gust excelent pentru lucrurile de calitate, care stie sa aprecieze frumusetea, observand-o atat fizic cat si in forma relationala sau creativa. Cum am spune noi, romanii, „oameni subtiri”. De ce toata aceasta introducere?

    Citește mai departe
  • Inghetata cu sofran... 75

    Antidot pentru canicula: inghetata. „ - Cum sa fie? - Rece, cremoasa, gustoasa, ceva ce nu am mai mancat, ceva ce nu ai mai pregatit, ceva cu care sa ne surprinzi.”Grea tema, dar nu imposibila! Conditia, sa ai la indemana ingredientele ca sa nu fie nevoie sa dai piept cu urgia fierbinte. Sunt bine pregatita la capitolul ingrediente de baza: smantana dulce, oua proapete, zahar aromat dar scotocesc dupa elementul surpriza. Insir pe masa de lucru mastica de Hios, matcha, ceva fructe proaspete, dar nimic nu imi face cu ochiul. Deja le-am incercat! Imi rotesc privirea simtind o prezenta vibranta ce astea

    Citește mai departe
  • Physalis cu iaurt grecesc, pastura proaspata si miere de acacia, cu fulgi de porumb cu miere de albine 81

    Desi mi-a atras de nenumarate ori atentia printre fructele exotice facandu-mi cu ochiul aspectul sau inedit, artistic, necunoscandu-i calitatile si neavand habar asupra gustului sau, il programam mereu pentru o achizitie ulterioara, si il vedeam doar decorand un tort delicat. L-am descoperit de curand intr-un raft de magazin, printre alte fructe pe care deja le combinam in forma deshidratata cu iaurtul.Mi-am spus: „acum e cazul” (!) si am strecurat un plic in cos.Acasa, google search si, „cireasa” fotogenica a crescut in ochii mei.Supranumită şi Cătina incaşilor (sau Ciresele de pamant), Physalis peruviana este denumirea oficială a fructului cu origini în America de Sud apreciat ca fiind  unul dintre cele mai gustoase fructe.Fructul comestibil are culoare portocalie, este rotund, usor lipicios la atingere, și este protejat intr-

    Citește mai departe
  • Dorada in stil mediteranean cu legume la gratar... 76

    Populatia zonei mediteraneene este renumita pentru o sanatate remarcabila, datorata stilului de viata echilibrat, generic denumit „dieta mediteraneana” - patrimoniu cultural valoros care include o atitudine pozitivă față de alimentație, sărbători, obiceiuri, produse specifice și relationari sociale destinse, prietenoase. Cel mai important este faptul că alimentaţia popoarelor mediteraneene se bazează pe retete culinare simple, cu alimente puţin procesate şi pe porţii mici, stropite din belsug cu ulei de masline autohton. Peștele reprezinta o parte importanta a dietei traditionale mediteraneene si este ușor de înțeles de ce. Coaste nesfarsite, intinderi albastre valurite,  o clima subtropicala prietenoasa – aproape lipsita de zbuciumul furtunilor, ofera o motivatie suficient

    Citește mai departe