Articole postate de Misios Florentina

  • Chec zebra... 265

    Ingrediente:  * 5 oua, separate,  * 200 gr faina,  * 200 gr zahar,  * o lingurita praf de copt,  * 4 linguri ulei, * zahar vanilat  * 2 linguri cacao  Intai se bat albusurile merengue cu putina sare.  Cand s-au intarit se adauga zaharul lingura dupa lingura pana se obtin creste ferme.  Se lasa deoparte si pregatim galbenusurile.  Se toarna cele patru linguri de ulei peste galbenusuri si amestecam cu un tel pana obtinem un amestec cremos, asemanator cu o maioneza mai moale.  Se adauga crema obtinuta peste albusuri si se omogenizeaza.  Amestecam praful de copt cu faina si incepem sa incorporam cate putin in ouale pregatite anterior, adaugand si zaharul vanilat.  Intr-un castron punem cele doua linguri de cacao adaugand putina apa pana transformam totul intr-o crema consistenta.  Aluatul pregatit anterior se imparte in

    Citește mai departe
  • Ciambellone cu mere si gem de gutui... 293

    Un desert usor, de weekend, rapid si deloc complicat. ...

    Citește mai departe
  • Pavlova la pahar... 356

     Ingrediente: - 400 ml smantana de separator - 1 plic zahar pudra Dr Oetker cu aroma de vanilie - esenta de vanilie - fructe proaspete: zmeura, afine, coacaze rosii - bezele asortate Se bate smantana cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana se intareste iar telul lasa urme ferme. Se ta

    Citește mai departe
  • Christmas cookies ... de pandemie... 332

    - Ciocolata de casa cu cirese confiate si citronat - Nuga de casa cu stafide ...

    Citește mai departe
  • Tort NARNIA... 330

    La multi ani copil minunat!Sa traiesti multi ani fericiti, sa fii sanatoasa si desteapta, sa nu-ti pierzi pasiunea de a citi si curiozitatea de a afla lucruri interesante din paginile cartilor ce iti plac atat de mult.Te iubim mult!Mamaia si tataia ??????

    Citește mai departe
  • Tort Lego friends - Mia la Polul Nord... 325

    Nu stiu pana la ce varsta nepoata mea imi va comanda torturi tematice insa, cu ocazia implinirii celor sapte ani nu putea fi altceva decat un tort cu tema Lego friends, Mia fiind personajul principal.Pasionata de povestile pe care le poate alcatui cu piesele lego si in scrisoarea catre Mosul a inclus o cerere pentru inca un joc, pe care, imediat ce Mosul i l-a lasat langa brad, s-a si apucat sa il asambleze.Ca sa ii fac o bucurie si sa o surprind am alcatuit minimalist o poveste de iarna cu Mia la Polul Nord completand decorul cu un igloo din piese lego si doi pinguini jucausi.Desi imi sugerase personal ca i-ar placea ca tortul sa o includa pe Mia, surpriza a fost totusi maxima.

    Citește mai departe
  • Jeleu cu vin licoros... 314

    O ocazie speciala, ca trecerea dintre ani, trebuie sarbatorita intr-un mod unic, de care sa iti amintesti cu placere.Si ce poate fi mai spectaculos decat un desert inedit?Ca urmare, jeleu din vin licoros sa fie!Asortat festiv cu fructe si decor romantic ..... mmmm ... Pentru variatie, au fost doua arome: Jeleu cu vin licoros Malvasia. Produs dintr-o varietate de struguri cunoscuta si sub denumirea de Monemvasia, dupa minunata insula greceasca ce adaposteste o asezare medievala, inca locuita, in estul coastei Peloponezului, vinul are culoarea razelor soarelui, dulceata fructelor mangaiate de astrul fierbinte si aroma brizei mediteraneene ce invaluie malurile cetatii idilice.

    Citește mai departe
  • Tort Scooby-Doo... 322

    Cu intarziere justificata, aniversarea celui mai tanar membru al familiei a avut loc in ultima zi a anului ce tocmai s-a incheiat.Un an plin - clasa pregatitoare, after school, scoala greaca - pentru copilul ce a pasit dezinvolt pe a sasea treapta a scarii unei vieti pe care toti i-o dorim fericita, plina de bucurii, experiente minunate si vise implinite.La multi ani Ariadni, sa cresti sanatoasa, sa pretuiesti darul natural pe care il ai de la parinti - inteligenta, sa o cultivi frumos ca pe o planta valoroasa cu care sa iti presari drumul catre un viitor reusit, sa te bucuri de copilaria curata, lipsita de griji, vesela si insorita pe care ti-o vegheaza familia ta, iar tu sa le oferi respectul tau, sa le intorci dragostea si sa le aduci numai bucurii.Deja traditie, tema tortului aniversar musai sa includa personajele desenului animat preferat. Si cum copilul stie cine urmeaza sa i

    Citește mai departe
  • Prajitura cu Dulce de Leche... 306

    O dulcegarie potrivita cu o ocazie ca cea a zilei onomastice.Prajitura cu Dulce de Leche. ...

    Citește mai departe
  • Tort suporter FC Barcelona... 333

    La multi ani Vlad Stefan! Iti dorim sa fii sanatos, destept, bun, hotarat si ambitios. O urare insotita de cadoul dulce obligatoriu, cu accente pe pasiunea copilului pentru echipa lui favorita si o subtila subliniere a jucatorului preferat. B

    Citește mai departe
  • Tort Vaiana... 313

    Timpul nu sta in loc!Parca ieri povesteam despre ghemotocul „sifonat” si „obosit” care venea pe lume la ceas de seara, in avanpremiera Craciunului.Anul acesta a adaugat a cincea margica pe firul vietii sale, un fir impletit cu emotie din dragostea si grija parintilor sai, cu iubirea si afectiunea bunicilor.Stralucitoare steluta pe cerul nostru iti uram ca fiecare zi sa iti aduca dezlegarea tuturor intrebarilor ce te framanta, sa iti dea sansa de a o petrece asa cum iti doresti si sa iti ofere numai motive de bucurie.Alearga cu gazele, mangaie florile si tine strans coama lui Mures, taie curajoasa valurile si avanta-te cu placa, deseneaza casa visurilor tale si nu uita sa ne adaugi si pe noi in peisaj.La multi ani iubita noastra!Imbratisari stranse si pupaturi apasate de la tot neamul!Si pentru ca mamaia iti cunoaste preferintele s-a straduit sa reproduca pe tortul aniversar o scena din spectaculoasa poveste a Vaianei,

    Citește mai departe
  • Tort Juventus... 322

    La multi ani Matei Misios! Sa fii sanatos, bun, destept si puternic.Sa-ti transformi visurile in realitate si sa iti implinesti toate dorintele, cu ambitie si hotarare. Iti dorim ca viata sa iti ofere mereu numai surprize placute, sa iti umple clipele cu bucurii, iar noi iti vom fi mereu alaturi sa te sustinem, sa te incurajam, sa ne bucuram impreuna cu tine si sa te iubim! Ca de obicei, tema tortului aniversar tine cont de pasiunile sarbatoritului, de idolii momentului, cu dorinta de a-i transmite intreaga noastra afectiune. Ca urmare, tortul include obligatoriu imaginea fotbalistului preferat - Paulo Dybala „La Joya”, atacantul echip

    Citește mai departe
  • Prajitura cu jeleu de sfecla rosie si crema de mascarpone 324

    De  ceva timp „cochetez” cu beneficiile unui program zilnic de detoxifiere inlocuind una din gustarile zilei cu un suc natural de sfecla rosie.Nu urmeaza sa va spun cum pregatesc sucul pentru ca nu am nici un alt merit in aceasta privinta decat introducerea legumelor (fructelor) in aparat si pornirea acestuia, restul vine de la sine.Sucul este delicios si il recomand cu toata caldura numai ca, de fiecare data, imi puneam intrebarea cum as putea folosi masa de fibra ce rezulta dupa procesul de extragere a sucului.Mi se parea  o risipa si nu puteam fi de acord cu asta.Era un sfarsit de saptamana si isi anuntasera vizita o parte din copii, eveniment pentru care trebuia „sa-mi fac temele”, sa-i surprind, ca de obicei, cu ceva bun.Tocmai pregatisem nectarul pretios si desfacusem aparatul sa-l curat cand, mi-a venit ideea: un jeleu de sfecla pe care sa-l incorporez intr-o prajitura.Rezultatul? Surpriza maxima!Efectul? Se cere repetat!

    Citește mai departe
  • Skordalia cu conopida si nuci - σκορδαλιά με καρύδια και κουνουπιδια, πιατο για μερακληδες 328

    Grecii au o expresie: πιατο για μερακληδες. In traducere: mancare pentru cunoscatori. Radacina expresiei, cuvantul „μερακλης”, are un inteles comun atat in limba greaca, cat si in limba turca (meraklı) si, de asemenea, in araba ( مراق  - maraq) si se refera la o persoana cu un gust excelent pentru lucrurile de calitate, care stie sa aprecieze frumusetea, observand-o atat fizic cat si in forma relationala sau creativa. Cum am spune noi, romanii, „oameni subtiri”. De ce toata aceasta introducere?

    Citește mai departe
  • Inghetata cu sofran... 294

    Antidot pentru canicula: inghetata. „ - Cum sa fie? - Rece, cremoasa, gustoasa, ceva ce nu am mai mancat, ceva ce nu ai mai pregatit, ceva cu care sa ne surprinzi.”Grea tema, dar nu imposibila! Conditia, sa ai la indemana ingredientele ca sa nu fie nevoie sa dai piept cu urgia fierbinte. Sunt bine pregatita la capitolul ingrediente de baza: smantana dulce, oua proapete, zahar aromat dar scotocesc dupa elementul surpriza. Insir pe masa de lucru mastica de Hios, matcha, ceva fructe proaspete, dar nimic nu imi face cu ochiul. Deja le-am incercat! Imi rotesc privirea simtind o prezenta vibranta ce astea

    Citește mai departe