Placerea gustului in portia de paste Baneasa

Ne aflam intr-un concediu la mare, acum doi ani. Intr-una din zile, mai spre seara, am decis sa iesim la o mica gustare prin oras. Pasii ne-au dus tot pe faleza din Eforie Nord, la una dintre terasele animate. Nu stiam prea bine ce dorim, insa pana la urma, daca sotia si fiica mea si-au luat paste, am zis sa fie paste pentru toti.

Fiecare cu ce a vrut si ce a poftit, carbonara, cu fructe de mare, cu pui. Cele cu pui au fost ale mele. Insa pe langa pui, am gasit si ciuperci, care innobilau gustul acelui fel. Insa ceea ce mi se strecura printre papile era vajnicia acelor paste. Nu era nicidecum ce mai mancasem pana atunci in materie de paste.

Cu toata rusine, am intrebat chelnerul daca mi-ar putea spune gama de paste pe care tocmai le gustasem. In scurt timp a revenit cu raspunsul, erau Fusilli grau dur Baneasa. Si tagliatelle, respectiv spaghetti ale fiicei si sotiei aveau acelasi producator,