Prea putin gluten in dieta creste riscul aparitiei diabetului de tip 2

Persoanele care sufera de boala celiaca (intoleranta la gluten) beneficiaza de efectele reducerii cantitatii de gluten, insa pentru cei care nu sufera de aceasta afectiune, noile studii in acest sens dovedesc faptul ca o dieta saraca in gluten poate afea efecte adverse asupra sanatatii, crescand riscul aparitiei diabetului de tip 2.

Glutenul este o proteina ce se gaseste cu precadere in grau, orz si secara, precum si in produsele de patiserie si alte alimente care contin astfel de cereale. Persoanele cu boala celiaca evita consumarea acestui tip de hrana din cauza faptului ca sistemul lor imunitar raspunde prin atacarea intestinului subtire. Totusi, din ce in ce mai multe persoane aleg sa urmeze o dieta saraca in gluten, in ciuda faptului ca efectele benefice ale acestei masuri nu au fost inca dovedite.

De fapt, unii nutritionisti recomanda consumul moderat de gluten prin urmarea unui regim alimentar echilibrat bazat pe fructe, legume si faina provenita din cereale ...