ROMÂNIA MEREU ÎNSĂRCINATĂ

  • Postat în Fapt divers
  • la 18-07-2016 15:20
  • 334 vizualizări

… însărcinată are prioritate

Avem o țară
Salutare Națiune !!!
„Acesta este un pamflet și se adresează exclusiv
acelora care știu că nu știu tot”
Tot timpul România a fost însărcinată cu “ceva” de făcut, de nefăcut sau de dat. Însărcinată să îndeplinească ceva pentru altul, pentru alții, sau și pentru ea, dacă mai avea resurse și timpul necesar.
Atât cât cunoaștem aproape sigur din “citite” și “auzite”, la început a fost însărcinată de romani cu diferite treburi. Să facă, să nu facă sau să dea ceva. Fiind sarcină, țara a dus-o la termen și întocmai. În principal a dat. A dat atât de mult încât romanii nu au mai avut nevoie de colectarea impozitelor de la cetățenii săi vreme de câțiva ani.
Tot din izvoarele istorice am luat la cunoștință că țara a fost însărcinată o perioadă mai lungă de timp de turcii otomani, de asemenea, să facă ceva, să nu facă sau să dea ceva. Să dea multe. Să dea mult. Mult BIR și sub multe forme. Și a dat întocmai, că țara a fost și este conștiincioasă. Cu sarcina nu se discută. Am dus la termen toate sarcinile impuse și mai mult decât întocmai.
Țara a fost însărcinată şi de nemți. Tot cu sarcini de să facem, să nu facem și să dăm. Toţi cei care au vrut să însărcineze România până acum au venit să ceară în aceeaşi măsură. Parcă ar fi vorbiți între ei, au cerut toți la fel, parcă să nu se supere.
“A fost” însărcinată și de ruși. Să facă nenumărate. Să nu facă. Și să DAVAI. Să davai, davai și conform graficului și peste grafic. Nici aceștia nu “au sărit din schemă” cu pretențiile față de ceilalți, ci doar cu privire la întinderea lui “să facă”, “să nu facă” sau “să dea”, cu fluctuații mai mari sau mai mici, nu remarcabile.
De când a solicitat aderarea la U.E. și apoi, de când este membră a Uniunii Europene și NATO, România este însărcinată de cele două organisme să facă, să nu facă sau să dea ceva. Ce este drept, în cazul acesta și în cazul însărcinărilor primite de la Germania, România de buna voie și nesilită de nimeni a acceptat să fie însărcinată cu sarcinile cu pricina. “Nesilită de nimeni” este un termen utilizat, doar așa, pentru a respecta o sintagma consacrată însă e discutabil dacă chiar așa a fost. Și când spun discutabil, desigur că mă refer la absența alternativelor. Un fel de ghinion.
În micuțele intervale de timp care au apărut pe parcursul istoriei, țara s-a mai însărcinat și singură, atunci când a avut la cârma ei vreun gospodar ce o iubea sincer și din toata inima. Din fericire pentru noi, și o recunoaștem cu mândrie, sarcinile acestea au fost marcate cu litere speciale în cartea de istorie. Păcat că sunt atât de puține în comparație cu “ditamai cartea de istorie”. http://avramcostel.com/ora-exacta-vs-istoria-exacta/
În ultimii douăzeci de ani de când am început discuțiile și tratativele de “împrietenire” cu organismele europene și internaționale, civile şi militare, evoluția sarcinilor impuse și asumate de România se observă exact ca în fișa de observație a unei femei ce rămâne însărcinată și este luată in evidență. O evidenta fișată ce se afla în cabinetul medicului ce o are în observație. Fișa de observație a României însărcinate a fost plină de stegulețe roșii, buline roșii, liniuțe, gogoloaie și alte punctulețe.
România s-a străduit, atât cat a putut, (cât nu, a fost “ajutată de alții”) să coboare din stegulețele roșii, să mai șteargă din bulinele roșii și să parcurgă liniuțele și punctulețele. Mai ștergea două bulinuțe, dar se ridicau alte două stegulețe. Oricum ai privi, nu este deloc ușor sa fii însărcinată. Să îndeplinești și sarcinile și să respecți și PROCEDURILE.
Nu este deloc rău să fii însărcinată pentru că progresul și bunăstarea izvorăsc numai din munca bine planificată, organizată și făcută. Este însă mai puțin frustrant, dacă nu chiar deloc, să iți impui singură sarcinile. Adică să alegi. Și când spun să alegi mă refer la posibilitatea de a exista cu adevărat alternative viabile. Adică să ai cel puțin doua posibilități: una excelentă și una foarte bună. Atunci există cu adevărat alegerea.
Daca ai de ales între una bună și alta rea, atunci chiar te afli în situația “impusă” de a “a alege” varianta bună. Adică ești pus în fata unui fapt împlinit. Ori “rămâi” însărcinată cu ducerea la îndeplinire a unor misiuni de sacrificiu, ori ești “masochistă” și “alegi” în cunoștință de cauză varianta rea.

București

18 iulie 2016

Costel AVRAM