Scoverzi

Scoverzile sau clatitele, pentru cine nu stie ce inseamna, sunt un adevarat deliciu (numai daca nu ar ingrasa).

Mie niciodata nu imi iasa cum trebuie. Neaparat trebuie sa fie una parlita, ca altfel nu e facuta de mine. Mai am de invatat pana o sa reusesc sa le fac asa de “albe”. Ok daca tot am adus in discutie, reteta este simpla si o gasiti pretutindeni (daca aveti nevoie de ea, spuneti).

Banatenii si transilvanenii numesc astfel clatitele. Mama fiind ardeleanca stabilita in Banat dupa ce s-a casatorit cu tata a trebuit sa ne faca pe plac si sa invete sa ne faca scoverzi. Copil fiind, nu prea acceptam orice fel de mancare, dar clatitele erau in top. Le mancam cu zahar cand nu aveam gem sau in cel mai bun caz cu budinca de vanilie.

Cand erau gata luate din tigaie, imi luam scovarda plina cu gem si mergeam in curte cu ea pe banca. Mai venea pisica, mai venea cainele si le dadeam si lor. Mai luam una si inca una si inca una (cateodata ma d...