Sociologul Mircea Kivu a recunoscut că a colaborat cu SECURITATEA: Am scris angajamentul, după dictare, alegând numele de cod “Mihai”

Cunoscul sociolog Mircea Kivu a publicat miercuri seara pe o rețea de socializare o mărturisire. Kivu a recunoscut, după aproape 30 de ani de la căderea comunismului. că a semnat un angajament de colaborare cu fosta poliție politică. Mai mult, a avut nume de cod și a dat mai multe note informative de-a lungul anilor despre colegi și profesori. Mărturisirea lui Mircea Kivu apare abia după ce în spațiul public apăruseră informații despre colaborarea sa cu Securitatea. Mircea Kivu a fost, în ultima vreme, un susținător declarat al USR.

"Colaborarea mea cu Securitatea. Se întâmpla la mijlocul anilor ’80, la puţin timp după ce devenisem sociolog la Laboratorul de Sociologie Urbană al Institutului de Proiectare Construcţii Tipizate (IPCT) – actualul CURS. Am fost contactat de securistul institutului, care m-a chemat la o “discuţie”, cu două persoane pe care nu le cunoşteam, dar care s-au recomandat drept ofiţeri de Securitate.

...