Doar 37% dintre tinerii români cu vârste între 18-25 de ani folosesc platforma LinkedIn, în timp ce șapte din zece sunt activi pe TikTok, este concluzia unui studiu recent realizat de Centrul de Formare APSAP.
Datele evidențiază o discrepanță semnificativă între preferințele generației tinere și nevoile pieței muncii. În timp ce nativii digitali consumă frecvent conținut vizual și preferă interacțiunea online, doar o mică parte utilizează platformele de networking profesional.
Mai mult, nivelul de educație influențează clar alegerile online! 40% dintre cei cu studii postuniversitare sunt activi pe platformele de networking comparativ cu 58% dintre absolvenții de liceu care petrec timpul pe TikTok și doar 22% care sunt prezenți pe LinkedIn.
Studiul mai arată că doar 10% dintre tinerii între 18 și 30 de ani consideră televiziunea o sursă relevantă de informare. În schimb, 50% își iau informațiile din social media. Comparativ, doar 20% dintre persoanele între 41-50 de ani folosesc rețelele pentru știri, majoritatea preferând televiziunea sau site-urile consacrate.
Timpul petrecut online: o zi pe săptămână în social media
76% dintre tinerii români recunosc că petrec între 2 și 4 ore zilnic pe rețelele sociale – echivalentul unei zile întregi pe săptămână. În contrast, doar 6% dintre cei peste 50 de ani consumă același volum de conținut online, accentuând prăpastia digitală între generații.
Un capitol interesant al studiului vizează încrederea tinerilor în capacitatea de a identifica informațiile false. Astfel, un procent de 70% dintre tinerii români (18-30 ani) sunt convinși că pot detecta fake news. Media europeană este însă de doar 36%, potrivit unui studiu UE din 2023.
CITEȘTE ȘI | Cum să îți dezvolți pasiunea pentru video editing într-o carieră de succes!
Articolul Tinerii preferă TikTok în locul LinkedIn: Viitorul profesional poate să mai aștepte a fost publicat prima dată în Money Buzz! • Știri Economice, Știri Financiare, Știri Business