Bucureştenii sunt aşteptaţi vineri, în Parcul Naţional, pentru a degusta din "cea mai mare şi mai bună zacuscă la ceaun – o tonă", gătită de gospodine din Oltenia după reţeta bunicii. Potrivit organizatorilor, pentru această reţetă vor fi folosite 300 kg de vinete, 200 kg de gogoşari, 200 kg de ceapă, 100 litri de ulei, 100 kg sos de roşii, sare, piper, foi de dafin şi alte mirodenii secrete. Gospodinele care nu reuşesc să prepare acasă zacusca sunt aşteptate în Parcul Naţional de unde îşi pot umple cămara cu acest preparat făcut după reţeta bunicii. În afară de zacuscă, cei interesaţi vor putea gusta şi din alte mâncăruri, precum varză a la Cluj, gulaş, sarmale, fasole cu cârnaţi, tocăniţe dulci şi piperate, pastramă la ceaun, bulz ciobănesc. Nu vor lipsi delicatesele toamnei – pastrama şi mustul proaspăt stors, plăcintele maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor şi pe vatră, dulciuri de diferite feluri. Totodată, meş