• img
    • Articole
    • Vizualizări

    Cristina Gherghel

    Sunt în continuă dezvoltare și creștere spirituală. Știu ce fac și de ce. Știu ce-i în inima mea. Cred că există o putere absolută care lucrează în favoarea noastră. Cred că sunt oameni buni pe lumea asta... undeva. Și ce cred cel mai mult este că orice împarți în univers, ți se întoarce însutit. Într-o zi și într-o viață. Baftă tuturor!

    Profilul de blogger pe toateBlogurile

Articole postate de Cristina Gherghel

  • Meniu de Ziua Îndrăgostiților: Amor și Anarhie cu Umor 94

    Bun venit în bucătăria mea virtuală, unde rețetele sunt mai vechi decât internetul și unde amestecul de ingrediente creează magie culinară! Astăzi îți pregătesc un meniu de Sfântul Valentin care să te facă să uiți de toate celelalte rețete pe care le-ai iubit vreodată. Știu că nu ești fidel. Poți să trădezi cu orice rețetă îți iese în cale, dar te iert. Ce să fac, sunt bună la suflet ca o mămăliguță caldă cu tochitură. 

    Citește mai departe
  • Idei de cadouri de Sfântul Valentin: Ediția comedie 43

    Bună, ce surpriză plăcută! Parcă a trecut o veșnicie de când am vorbit ultima dată. Îmi cer scuze pentru absența mea, dar timpul a fost mai degrabă un lux decât o certitudine în ultima perioadă... de 10 ani.  Dar pentru că pe 14 februarie este sărbătoarea iubirii pe care românii care se respectă o repudiază, Ziua Îndrăgostiților sau Sfântul Valentin, am decis să-ți dau niște idei de cadouri, că știu că ești în pană. 

    Citește mai departe
  • Tu faci sarmale la Multicooker?... 162

    Drag cititor, dacă mă urmărești regulat, știi că sunt tradiționalistă și dacă aș putea, aș mânca sarmale coapte în oală de lut la cuptorul cu lemne din curte în fiecare zi.  Pe bune, nu mă satur niciodată de sarmale.  Mama nu mai face acum, facem noi pentru ea.  Dar cum gătește cumnățica și nășica mea sarmalele... pe onoarea mea, nu le face nimeni așa.  Nici n-ar avea cum.  „Câte bordeie, atâtea obiceie,” zice mama mea.  La ceaun, în godin când e iarnă... Mamă, ce poftă mi s-a făcut.  Dar la multicooker ai făcut sarmale?  Nu?  Eu da. Și trebuie să admit că au ieșit pe gustul meu!!!  O surpriză totală. Chiar mi-a fost frică că cine știe ce pilaf îmi iese.  Pilaful nu mă place și eu nu-l plac pe el. Nu suntem prieteni În schimb, ador sarmalele, da, dar numai acelea fără carne și cu multă crupe. 

    Citește mai departe
  • Black Friday de primăvară... 226

    Drag cititor fidel și infidel,  Este Black Friday din nou!  Îți vine să crezi?!  De câte ori pe an e Black Friday în țara noastră?  Sau e în toată lumea?  Nici n-am intrat bine pe net azi dimineață, că hop, mi-au sărit reducerile-n ochi de mi i-au făcut negri instant.  Nu degeaba are black în expresie Black Friday-u ăst

    Citește mai departe
  • Știrea bombă ? a fost o farsă de 1 aprilie!... 198

    Dragi cititori și cititoare,  Cei care sunt înscriși la scrisoarea ocazională, au fost deja informați primând următorul email de la mine (sperând că nu se vor dezabona toți?).Vreau să recunosc că am fost un pic răutăcioasă pe 1 aprilie și am trimis două emailuri diferite echipei mele de fani. Unii dintre voi au primit un email despre călugăritul meu, în timp ce alții au primit vestea că voi publica un roman de dragoste... picant. ?Fatal! ? Am scris aici despre:  · https://cartidecristinagherghel.blogspot.com  · https://publicagratuitcarti.blogspot.com M-a surprins faptul că ați fost așa de bucuroși să scăpați de mine. ?Glumesc.

    Citește mai departe
  • Merg la călugărie (măicie)?... 227

    Drag cititor fidel și infidel,  Uite că în sfârșit scapi de mine. Poate ți-ai dat seama de mult timp de ce postez așa de rar.  Odată, când am început să scriu pe bloguri, postam în fiecare zi.  În fine, ăsta-i motivul. În timp ce scriam cărți, cochetam cu măicia,  Ani de zile am amânat inevitabilul.  O persoană așa de introvertită ca mine, care se simte bine doar în solitudine absolută, ce poate să facă în viața ei decât să se călugărească?  M-am gândit des la călugărie, cum am spus.  Cred că aveam 22 de ani când am luat decizia să mă fac maică, însă un preot m-a descurajat.  I-am dat dreptate... pe atunci încă nu știam în ce direcție să merg.  Însă după atâția ani de chin în lumea în care nu m-am simțit niciodată și nicăieri acasă, când am intrat în mănăstirea în care deja sunt - postarea asta a fost scrisă și programată

    Citește mai departe
  • Rețete de pâine: de post, cu măsline, salam... 209

    Nu știu tu, dar eu iubesc pâinea făcută în casă.  Mirosul de pâine cu măsline, cozonac, gogoși, colaci, focaccia.... îmi îmbată toate simțurile.  Parcă sunt în paradis și-aș mânca la infinit pâine goală. Când o ung cu unt... jur, nu există nimic mai bun pe planeta asta.  Îmi place pâinea în general, chiar și acea din magazine, dar pâinea făcută-n casă este altceva.  Pâinea din magazin este înfoiată, cea de casă... este „bătută”.  Nu pot să descriu în cuvinte cât de mult iubesc pâinea de casă. E raiul pe pământ când fac.   Poate pentru că mă trimite-napoi în timp... pe vremea când eram mici și mama... iubita mea mamă făcea câte un cuptor de pâine odată. Unul de colaci, unul de cozonac și altul de mălai vreau să zic.  Nu știu dacă intrau 12 tăvi în el. Cumva parcă așa îmi amintesc.  Ar trebui să verific pozele de atunci, am multe. Păcat că timpul este cu ciubote roșii. 

    Citește mai departe
  • Rețete delicioase cu măsline... 178

    Ești pretențios la mâncare, om bun?  Eu nu sunt, chiar deloc.  Unii n-ar crede, însă eu mi-am dat seama cât sunt de nepretențioasă când am scris Manifest pentru Femei de peste 30 de ani (dar nu numai).  Mă mulțumesc fără probleme cu un toast uns cu unt sau cu usturoi și ulei de măsline.  Pe bune, nu glumesc.  Dar, sora mea, poate sunt pretențioasă din punctul de vedere al altora pentru că-mi plac doar mâncărurile simple, dar extrem de delicioase pe care le gătesc eu.  Da, pentru mine un orez gătit ca un risotto cu măsline, cu o bază de prăjeală lejeră de ceapă și usturoi, este o mâncare simplă, dar fabuloasă.  Și, așa cum te-am obișnuit, ca să te ajut cât mai mult, uite aici linkul direct la rețetele delicioase cu măsline de pe blogul acesta (apasă): https://reteteindrazne

    Citește mai departe
  • Rețete delicioase cu bacon și kaizer... 240

    Salutare, om bun În timp ce scriam o cărticică cu rețete delicioase super rapide, simple, ieftine și delicioase (numele este în lucru),  mi-a venit în gând că aș putea să te ajut cu selectarea rețetelor pe blogul acesta, că eu n-am timp să le pun pe categorii, așa că uite vei avea câteva postări numai cu linkurile directe la anumite rețete care conțin ingrediente specifice.  Astăzi ai linul la rețete cu bacon:  https://reteteindraznete.blogspot.com/search?q=bacon  Nu uita că poți înlocui baconul cu kaizerul.  Personal, recomand bacon și kaizer afumat. Gustul de afumătură este super apetisant.  Deosebit.  Unele dintre aceste rețete delicioase sunt cu gluten, altele fără, însă niciuna de post, vegană sau vegetariană, pentru că...

    Citește mai departe
  • Te plictisești? Corectează rețete! Plata în cărți 283

    Drag om bun, femeie, bărbat sau cum te identifici tu,  De mult timp tot zic c-am să mă ocup de blogul ăsta, să-l pun la punct, să corectez greșelile și altele.  Am plătit omeni să mă ajute cu unele lucruri, însă puțin a fost făcut cum trebuie.  Iar eu, de când cu publicatul cărților, nu m-ai am timp nici de mine.   Dacă te plictisești acasă și-ți place să corectezi, să organizezi, să înfrumusețezi, te rog din suflet să consideri să mă ajuți să-i dau cititorului interesat de rețete pagini fără erori și plăcute la vedere. 

    Citește mai departe
  • De ce se îngrașă părul repede și fac mătreață 282

    De ce se îngrașă părul repede și fac mătreață?  Te-ai întrebat de multe ori de ce ți se îngrașă părul foarte repede, ai mătreață și te mănâncă rău pielea capului – toate aceste trei sau nu, știu.  Obișnuiam să mă întreb și eu, dar m-am lămurit. M-am lămurit pentru că am făcut foarte multe experimente pe... părul și pielea mea.  Acestea sunt unele dintre motivele pentru care părul se îngrașă foarte repede, uneori chiar la numai 3 ore după ce l-ai spălat:  ·       Părul nu a fost spălat sau/și clătit cum trebuie ·       Ai utilizat un șampon sau/și un balsam nea

    Citește mai departe
  • Meniu în curs de actualizare... 374

    Blogul Rețete îndrăznețe întemeiat în 2012, are 524 de postări, dintre care în jur de 450 sunt rețete.  Cele mai multe rețete sunt vegetariene și vegane.  Nenumărate sunt mâncăruri (dulciuri incluse) de post.  Dar găsești și rețete cu ingrediente de frupt. Destule.  Dacă arunci o privire pe Meniu (menu) bara de sus (în anul 2022), vei vedea că sunt incluse foarte puține rețete. Asta pentru că nu am timp. Încă. O să am într-o zi. 

    Citește mai departe
  • Rețete de post, vegane, vegetariene: Diferențe... 249

    Ce diferențe sunt între rețetele de post, vegane, vegetariene? Te-ai întrebat vreodată?  Eu da. De multe ori. Până când am decis să mă documentez, că, deh, voiam să public cărți de bucate. Am publicat vreau să zic.  M-am documentat înainte să le public. Dar am uitat să scriu postarea asta.  

    Citește mai departe
  • Schimbarea la fata: Sablon actualizat... 267

    În sfârșit a luat loc și schimbarea la față a șablonului!  EuMerit a fost actualizat!  Acum e mobil prietenos, receptiv și... în culorile curcubeului, precum este și faviconul.  Ce-i favicon (ul)?  Emblema blogului.  Este chiar un curcubeu care pornește dintr-o inimă. 

    Citește mai departe
  • Schimbare de look, pardon, șablon - Modernizare în curs 331

    Drag cititor al blog-ului eumerit (adică acesta pe care te găsești acum),  Te informez că încep schimbarea de șablon și nu știu cât timp cât timp va dura.  Pentru cei care nu se ocupă cu blog-uri, site-uri sau/și limbaj HTML, șablon înseamnă tipar, model.  Hmmm. Habar nu am cum să explic. Pe înțelesul tuturor, șablon = aspect. 

    Citește mai departe