Reţete de leneş. Dulcegării

                   Moto: Şi nu puteai să-mi spui asta săptămâna trecută?
                              Nu puteai să întrebi săptămâna trecută?
Sirop şi pastă de vişine (cireşe, cireşe amare). Se culeg aleg spală bla-bla şi se pun - cu sâmbure cu tot - la fiert în apă cât să acopere cu încă jumătate cantitatea de fructe. Se fierb la foc iute 20 de minute, apoi se lasă să se răcorească parţial color şi se uşor zdrobesc fructele. Se strecoară lichidul, se pune la fiert cu zahăr (1-1,5 kg de zahăr per litrul de lichid, după gust şi deprindere), se fierbe 10 minute la foc mare, timp în care prestăm câte un dans tematic - că sar bulbuci la greu -, operaţiune executată în timp ce spumuim cam continuu (atenţie la vas, să fie mare, că face la spumă...), se pune în sticle şi apoi la termostatat*. Nu se face probă ...