Algoritmul pentru inovație

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Doru Dima

La baza oricărei forme de inovație se găsește întotdeauna o idee sclipitoare. Ideea lui Clarence Birdseye de a congela pești a revoluționat industria mâncării și dietele americanilor. Ideea lui Steve Jobs de a crea un dispozitiv portabil ce poate stoca 1000 de piese audio a schimbat viitorul companiei Apple pentru totdeauna.

Ideile cu adevărat sclipitoare nu apar din neant sau ca urmare a unor lungi sesiuni de brainstorming. Acest tip de idee apare ca un răspuns la o problemă importantă. Cele mai inovative companii nu sunt neapărat cele mai creative sau cele care găsesc mai ușor soluții pentru a-și rezolva problemele. De fapt, factorul ce face diferența este modul proactiv în care  aceste companii caută noi probleme de rezolvat. Adevărul este că, dacă vă doriți să creați o cultură organizațională cu adevărat inovativă, nu ar trebui să puneți accent pe idei, ci pe probleme.

Visul lui Albert Einstein

Încă de...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate