Certosa di Ferrara

  • Postat în Life
  • la 30-01-2017 13:28
  • 621 vizualizări
Certosa di Ferrara
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Un alt blog de călătorii

După o masă copioasă de prînz, ne-am gîndit că ar fi bine să mai mergem undeva să căscăm gurile. Nimic nu poate fi mai bun şi mai plăcut pentru digestie decît o plimbare, așa că am hotărît să continuăm explorarea urbei la aer curat. Pășind agale pe străzile Ferrarei, am dat de un cimitir amplasat fix în centrul orașului. Cimitirile din Europa sunt niște obiective turistice (sau mai puțin turistice) foarte spectaculoase, deoarece reprezintă un adevărat muzeu în aer liber. Unde, pe locurile de veci, poți vedea o multitudine de statui impresionante, realizate de artiști cunoscuți.

01 Certosa di Ferrara este o mănăstire carteziană amplasată în interiorul zidurilor orașului.

02 În prezent, nu mai funcționează, fiind deteriorată în urma bombardamentelor aliate din 1944. Pînă în 2012 s-au dus lucrări de restaurare, însă au fost stopate din cauza cutremurului care a avariat grav fundația.

03 Inițial a fost concepută ca o biserică în stil renascentist, ca mai apoi să fie transformată întro-o mănăstire carteziană.

04 Odată cu intervenția lui Napoleon în Italia, complexul a fost închis și a trecut în proprietatea autorităților locale.

05 Clădirea mănăstirei găzduia o colecție notabilă de artă. O parte din ele fiind dislocate în timpul prezenței franceze în zonă.

06 În interior este amplasat un cimitir.

07 Intrarea în biserică este precedată de mici porticuri în formă de semiarc.

08 Unele cavouri sunt amplasate chiar aici.

09 Coloanele de la intrare. Ca într-un muzeu adevărat, pe gard se poate observa un panou informativ.

10 Cavourile sunt uneori adevărate opere de artă, împodobite cu statuete care reprezintă serafimi și alte personaje biblice.

11 Un exemplar interesant.

12 Una dintre persoanele cele mai notabile ce odihnește aici este Borso d’Este, din familia Este care s-a aflat la conducerea orașului în timpul apogeului său medieval. Ei sunt cei care au făcut din Ferrara, cel mai renascientist oraș din Italia și unul din cele mai rafinate orașe europene, la acea vreme.

13 Cimitirul Sfîntul Lazar, cunoscut și ca Doina, este cel mai mare din Europa, și de departe, cel mai interesant obiectiv turistic din Chișinău, dar despre asta altă dată. Ceea ce vreau să spun este că Cimitero monumentale della Certosa di Ferrara nu este prea mare, și asta cred că se datorează costurilor legate de întreținere.

14 Așa spre exemplu, un loc pe un raft în rîndurile superioare, concesionat pentru o perioadă de 40 de ani, costă în jur de 900 de euro, și circa 3000 pentru etajele inferioare. O gropă săpată în pămînt, de la 250 euro pentru o perioadă de 10 ani. După împlinirea termenului, se face exhumarea, unde rămășițele sunt plasate pe raft sau sunt trecute într-o groapă comună. Cea de-a doua variantă este gratuită.

15 La concesionarea capelelor, sumele pot ajunge pînă la 600.000 de euro.

16 Parcul din fața mănăstirii, o adevărată oază de liniște și verdeață.

17 Am găsit pe net o imagine ceva mai veche. După cum observați, nu s-a schimbat nimic esențial.

18 Centrul istoric medieval înconjurat de ziduri. În partea dreaptă de jos este amplasată Certosa di Ferrara.


De același autor

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente