Gardaland – retrăind sentimentul copilăriei. #veronatrip

  • Postat în Life
  • la 13-07-2017 07:09
  • 346 vizualizări
Gardaland – retrăind sentimentul copilăriei. #veronatrip
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Un alt blog de călătorii

În articolul precedent scriam despre Peschiera del Garda ca fiind punctul de pornire spre Gardaland de unde autobuzele arhipline pleacă la fiecare jumătate de oră. Din Verona pînă în Peschiera se ajunge relativ repede, trenurile merg regulat și în zece minute sunteți la destinație. Odată ajunși aici, la ieșirea din gara, stau autobuze care te duc gratuit pînă la intrarea în parc. Trebuie să menționez că a fost foarte înghesuit, la urcarea în autobuz am avut senzația ca sunt undeva prin Asia unde toți se îmbulzesc. Acesta a fost primul semn că e ceva în neregulă aici.

01 Dacă ar fi să spun în două cuvinte. A fost foarte și foarte multă lume. Eu m-am abținut să merg într-o zi de weekend, pentru că citisem pe forumuri că e aglomerație mare și cozile sunt interminabile. De aceea am mers luni! Numai că nu luasem în considerare că marți italienii celebrau sfîrșitul ocupației naziste (25 Aprilie) și luni au avut la fel liber, un fel de punte între weekend și zi de sărbătoare. De aceea grupuri mari de tineri, aflați în vacanță au venit cu trenul de prin toate colțurile Italiei în căutarea distracției. Cu părere de rău am aflat acest lucru abia după ce am intrat în parc.

02 Cozile sunt epuizante. Timpul de așteptare în mediu începe de la 40 minute, cel mai mult am stat în rînd o ora și jumătate, Caaaaarl! Noroc că rîndurile sunt separate.

03 Și așa e peste tot. Idea e că cumperi bilet la un preț fix, și ai acces liber la toate atracțiile din parc. Aha, numai că timp de o zi atît am stat acolo am reușit să mă dau nu mai mult de 11 ori. Biletul m-a costat 33 de euro, asta pentru că l-am cumpărat la ieșirea din gară, la casele de bilete din parc e mai scump cu 7 euro. Așa o recomandare, cumpărați bilete online, economisiți timp și bani.

04 Pentru cei ce nu vor să stea la coadă, sunt disponibile bilete premium care oferă ceva de genul priority boarding. Numai că și aici sunt foarte mulți doritori și oricum se formează rînduri, în schimb timpul de așteptare e de 20 – 30 minute. Așa arată rîndul celor care au premium tickets.

05 Noi muritorii de rînd așteptăm o oră sau chiar mai mult.

06 Există și o a treia opțiune, achiți adițional 5 euro la fiecare tip de atracție și nu stai deloc la coadă. Pure business.

07 Despre parc. M-am așteptat la ceva mai mult de la un parc care este printre top 10 parcuri din Europa după numărul de vizitatori. Însă nu tot timpul cantitatea înseamnă calitate.

08 Gardaland a fost deschisă în 1975 și după cum arată în prezent îmi creează senzația că a rămas undeva prin anii 80. Mă așteptam la ceva de genul virtual reality, în schimb în parc am găsit tot felul de atracții clasice: montagne-russe, caruseluri, trenuțuri, trasee cu bărci și diferite spectacole artistice.

09 Cei mai mici par a fi încîntați.

10 Cei mai mari și ei retrăiesc copilăria.

11 Cele mai tari atracții sunt cele de tip montagne russe, excesul de adrenalină și plăcerea maximă sunt garantate.

12 Unicul minus e că tura durează pînă la un minut, și pentru asta stai la coadă o oră!

13 În pofida acestui fapt, numărul celor care sosesc în parc crește exponențial, mai ales că după masă prețul la bilete scade.

14 Parcul e mult comercial, plin de magazine de suveniruri și cafenele. Primele sunt amplasate în așa fel încît ieșirea de la orice atracție trece printr-un magazin. Vrei nu vrei ești nevoit să mergi și tu pe acolo.

15 O porție de cartofi costă în mediu 5 euro. Însă ai voie să vii și cu mîncarea ta, la intrarea în parc nimeni nu verifică gențile. Prețurile de aici sunt cam mari, și mîncarea în mare parte e gen fast-food.

16 Banii se fac practic din orice. Pe traseele cu bărci ești atenționat că poți ieși ud de acolo. Pentru asta ei îți oferă o pelerină contra cost.

17

18 Numai ca asta nu prea ajută pentru că cel mai mult riști să fii udat la picioare. Apa intră în barcă și nu ai ce face.

19 Pe unele porțiuni sunt instalate niște tunuri, care cu 50 de cenți udau pe toți cei care se apropiau cu barca.

20 Cei din barca încă nu sunt la curent.

21 Chiar și așa, atmosfera este super… pentru cîteva minute… după asta mai mergem să mai stăm o oră la coadă.

22 Mi-a plăcut simulatorul de cădere în aer liber.

23 Apropo de înălțime. La multe dintre distracții sunt restricții ce țin de înălțime atît la limita de jos cît și cea de sus. La același simulator limita de sus este de 190 cm, un tip în fața mea avea 191 și nu a trecut. Totul este foarte strict, în schimb a stat în rînd cu noi

24 La toate atracțiile din categoria adrenalină ți se fac și poze care se vînd la ieșire. Vrei cumperi vrei nu. O practică întîlnită destul de des în toate parcurile mari de acest gen.

25 Cei de administrează parcul știu cum să-i facă pe vizitatori să cheltuie cîți mai mulți bani.

26 Insula zburătoare. O atracție sub formă de farfurie care se ridică și se rotește la mare înălțime datorită unui braț telescopic.

27 Panorama este de subliniat pozitiv.

28 Blue Tornado. Senzații de neuitat!

29

30 Printre atracțiile parcului se numără și numeroasele spectacole ce se desfășoară aici pe tot parcursul zilei.

31 Există și un vulcan artificial.

32 Nici cei mai mici nu au fost uitați. Chiar aproape de intrarea în parc stă amplasat un copac magic uriaș, unde se poate urca, mai ales dacă ai copii. În jurul lui sunt grupate multe atracții pentru cei mici.

33 Pentru amatorii de adrenalină sunt puse la dispoziție 6 atracții diferite de tipul Montagne Russe.

34

Un singur lucru care nu mi-a plăcut a fost înghesuiala și cozile la cele mai interesante atracții. Asta mi-a amintit de faptul cînd eram mic și de 1 iunie de ziua copiilor, aveai acces liber la toate atracțiile din parcul din Chișinău, unde se grămădeau copiii din toată țara. De atunci am reținut una, rîndu-i rînd și rîndu-i sfînt.

De același autor

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente