Chiftele/Piftele/Pârjoale de post (vegane)

Drag bucătar îndrăzneț, 

nu știu cât iubești tu chiftelele sau piftelele, dar eu... eu nu eram mare fan. 

Zic „nu eram”, pentru că de când am decis să elimin ouăle, m-am reîndrăgostit de ele la greu. 

Mai cu seamă că folosesc ca bază ingrediente/alimente mai puțin populare. 

Cum ar fi: 

varză castraveți dovlecei orez năut linte fasole ștevie. Cerul este limita. Jur. 

Mirodenii: 

chimion - absolut de încercat!  curcuma/turmeric boabe de coriandru etc. 
Mai multe despre chiftele – așa le numesc eu de mică, dar poate pentru că sunt moldoveancă din Neamț –  piftele sau pârjoale (folosit tot în Moldova, dar jur că n-am știut până când n-am întâlnit moldoveni din alte județe) aici (apasă se va deschide o altă pagină). 
În familia mea, pârjoale erau numite feliile de cartofi coapte pe plită.