Cum îl ajută căldura pe bebelușul care se confruntă cu colici

Cum îl ajută căldura pe bebelușul care se confruntă cu colici
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Blogville

Perioada imediat după naștere poate reprezenta o provocare atât pentru bebeluși, cât și pentru proaspeții părinți dacă micuțul se confruntă cu colici. Durerile, agitația continuă și plânsul necontrolat pot obosi întreaga familie, iar situația se poate prelungi până la vârsta de 4 luni a copilului. În anumite situații, nici măcar probioticele prescrise de medicul pediatru nu își fac efectul, atât de puternice sunt durerile! În acest caz, putem apela la metode mai informale, dar de mare succes. Acest articol explică avantajele utilizării căldurii în diferite forme pentru calmarea disconfortului creat de colici.

Colici sugari- cum recunosti simptomele

Colicile sunt gaze intestinate provocate de sistemul digestiv în plină dezvoltare. Acest proces poate începe încă din prima zi de viață a copilului și se încheie până la vârsta de 4 luni. Perioada diferă de la bebeluș la bebeluș. La fel și intensitatea.

Cum îți dai seama că micuțul tău suferă de colici? Acestea se manifestă prin disconfort profund la nivelul abdomenului, iar unii copii suferă de dureri puternice. Astfel, micuții simt nevoia de a strânge picioarele la piept și de a se întoarce de pe o parte pe alta. Acest disconfort aduce cu sine probleme de somn și chiar de alimentație. Micuțul este agitat, plânge des și este greu de împăcat. Pentru a fi sigură că este vorba de colici și nu altă problemă, analizează frecvența simptomelor. Dacă acestea apar de 3 ori pe zi, 3 zile pe săptămână și se întind pe o perioadă mai lungă de 3 săptămâni, atunci este vorba de colici.

Este necesar ca medicul pediatru să consulte bebelușul și să îi prescrie tratamentul potrivit, care constă adesea în picături cu probiotice. Acestea ajută sistemul digestiv să se adapteze mai ușor la viața înafara uterului, când hrănirea nu se mai realizează prin cordonul ombilical. Cu toate acestea, este posibil ca micuțul tău să simtă în continuare dureri. Astfel, venim cu un sfat util pentru tine: căldura!

Centura colici farmacie, un ajutor de nadejde

Este dovedit științific că, în cazul colicilor la bebeluși, aceștia simt nevoia de căldură în zona problematică. Ca părinte, o poți asigura prin câteva metode simple. Cea mai la îndemână este centura anti-colici, care se găsește la farmacii în zona destinată bebelușilor. Aceasta se așează în zona abdomenului și conține un buzunar special, care conține ori sâmburi de cireșe, ori un gel special. Acest buzunar trebuie încălzit fie la cuptorul cu microunde, timp de maxim 5 secunde, fie în apă fiartă, pentru 5-10 secunde. Apoi, este așezat în locașul lui din centură. Acesta menține zona caldă pentru suficient timp încât durerile să treacă. În plus, îl îndeamnă pe cel mic la un somn odihnitor, fiindcă îi amintește de căldura și siguranța din interiorul uterului.

Colici bebelusi tratament: magia contactului piele pe piele

Alege să te informezi de la un blog sanatate care acordă o atenție deosebită acestui subiect, ce poate reprezenta o provocare pentru proaspeții părinți.

O altă metodă de asigurare a căldurii pentru bebelușul care se confruntă cu colici și care nu presupune niciun cost, este contactul piele pe piele. Poate nu pare că are vreun efect, însă imaginează-ți că micuțul tău, timp de 9 luni, a cunoscut doar căldura și dragostea mamei. Legătura fizică a fost întreruptă după naștere, însă bebelușul are nevoie în continuare de mama lui. Mirosul pielii mamei și căldura corpului ei îi aduc copilului starea de siguranță.

Dacă bebelușul tău se confruntă cu colici deranjanți, dezbracă-l de toate hainele și așează-l pe burtă, pe pieptul tău gol, cu capul pe inima ta. Acesta va auzi și simți bătăile inimii tale, pe care le auzea și din uter, îți va simți mirosul și va simți căldura corpului. Această combinație va liniști sistemul digestiv și, implicit, vă potoli plânsul bebelușului. După ce s-a liniștit, îl poți îmbrăca din nou și, în plus, îl poți înfășura într-o pătură călduroasă, care să mențină căldura în continuare.