O cifra de afaceri mare inseamna un colaborator bun?

O cifra de afaceri mare inseamna un colaborator bun?
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Blogville

Te-ai chinuit luni intregi pentru a aduce acum un nou produs pe piata si totusi, acesta nu se bucura de recunoastere in randul clientilor? Vrei sa colaborezi cu firmele mari pentru a ajunge mai usor la clienti si parteneri?

Este o strategie destul de indrazneata. Cu toate acestea, ai grija cu cine colaborezi. O cifra de afaceri mare inseamna un colaborator bun? Verifica firma care ti-a atras atentia si afla istoricul acesteia.

Care sunt principalele tipuri de activitati pe care le realizeaza? Colaboreaza mai mult cu institutiile publice sau cu mediul privat? Cum isi trateaza furnizorii? Nu te lasa pacalit! Da, o companie poate avea o cifra de afaceri mare, insa ce faci daca se dovedeste ulterior ca nu isi plateste colaboratorii? Cauta compania de interes, vezi datele financiare si juridice, apoi decide directia in care se indreapta afacerea ta.

De ce e important sa verifici istoricul colaboratorului tau?

Pentru orice afacere, lumea antreprenoriatul aduce si riscuri. Unele generate de deciziile pe care le iei, altele cauzate de colaboratorii tai. Indiferent de notorietatea pe care o are in piata firma de interes, tu tot trebuie sa o verifici.

De ce sa nu stii de la bun inceput cine este colaboratorul tau? De ce sa nu stii de unde provine cifra de afaceri uriasa? Prin verificarea firmei elimini riscurile financiare si juridice. Astazi compania este in topul firmelor din domeniu, iar maine vanzarile stagneaza, clientii se pierd, firma nu isi mai plateste nici angajatii, nici furnizorii, dar nici obligatiile catre stat. Ai vrea o astfel de companie sa-ti fie partener de afaceri?

Verificand istoricul firmei poti afla cum a inceput totul, de la prima vanzare realizata. Anii de activitate intr-un anumit domeniu iti ofera o imagine de ansamblu asupra serviciilor si produselor oferite inca de la infiintarea firmei: cum a evoluat produsul/serviciul, de ce au fost luate anumite decizii, care au fost etapele financiare prin care a trecut firma si cum a reusit sa treaca peste situatiile nefavorabile.

Ai tot auzit o anumita firma din domeniu, dar de situatia financiara ce stii?

Te-ai intrebat de ce in ultima vreme firma cu care tu vrei sa colaborezi este in centrul atentiei? De ce furnizorii, clientii si competitorii tai directi discuta despre aceasta? Da, poate fi un jucator de top in domeniul tau de activitate, dar poate fi si una dintre firmele care are probleme financiare si chiar indica un grad ridicat de a intra in insolventa.

Stiu toti ceilalti, numai tu nu? Inseamna ca nu ai verificat suficient de bine firma si te-ai bazat doar pe informatiile prezentate de compania in cauza.

Inregistrarile privind derularea procedurilor de insolventa reprezinta un semnal de alarma. Ar trebui sa te indepartezi de acea firma daca nu ai semnat deja vreun contract, in caz contrar, firma ta ar avea de suferit.

Ce vor crede clientii, colaboratorii si furnizorii din piata and vor vedea asociarea ta cu o astfel de firma? Mai ales in situatia in care procedura de insoleventa este in faza incipienta. Nu ai vrea ca firma ta sa fie considerata neserioasa, sa ti se indeparteze clientii si reputatia ta in piata sa scada.

Firma o cunosti, dar de deschiderea procedurii de insolventa stii?

Verifica buletinul insolventei si afla cand s-a declansat procedura de insolventa. Analizeaza raportul si afla in ce etapa se afla firma cu care voiai sa semnezi contractul.

Daca firma de interes a avut o procedura de insolventa, dar aceasta s-a incheiat, inseamna ca firma in cauza a reusit sa se redreseze financiar. Chiar daca momentan situatia e stabila, verifica fiecare aspect in parte, de la facturi la termene de plata.

Modificarile zilnice – un semn pe care sa nu-l treci cu vederea

Nu este suficient sa verifici datele financiare anuale, deoarece modificarile privind activitatea sau statusul firmei pot fi zilnice.

Uita-te in datele financiare doar pentru o imagine de ansamblu, insa nu uita ca trebuie sa verifici detaliat compania pentru a stabili daca poate fi furnizorul tau. Retine: sa previi costa mai putin. Sa repari, te poate costa toata afacerea ta. Asigura-te ca deciziile pe care le iei au la baza informatii oficiale. Urmareste obtinerea colaboratorilor pe termen lung, nu doar o perioada.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente