De la sacru la indiferență: o privire înfricoșătore asupra risipei de pâine

Pâinea a traversat timpul și cultura semnificațiile ei extinzându-se dincolo de necesitățile legate de hrană. O întâlnim peste tot în jurul nostru, în toată lumea, în riturile de trecere, înfățișată în literatură și artă, demonizată sau ridicată în slăvi de influencerii și nutriționiștii vremii. Toate aceste lucruri se datorează faptului că pâinea este un aliment care nu a părăsit niciodată prim planul consumului. Un aliment, în același timp, consumat, dar și risipit, apreciat pentru că gusturile și aromele ei ne accesează memoria, amintindu-ne de oamenii dragi cu care împărțeam Pământul odată, dar și urât pentru că este primul lucru pentru care dăm vina pentru kilogramele în plus, sau toate abaterile corpului nostru de la conformația ideală. În prezent, modul în care obținem și consumăm pâinea ridică o serie de probleme care vor deveni din ce în ce mai presante, obligându-ne să ne reeval...