Ghidul utilizatorului de sirocou

Atunci cand masina ta are in dotare un sirocou te poti considera un om norocos. In mijlocul sezonului rece cand temperaturile de afara par sa inghete totul din jurul nostru, un incalzitor auxiliar va fi asul de sub maneca in lupta ta impotriva gerului.

Totusi, sirocourile reprezinta sisteme de incalzire complexe iar cand nu ai mai utilizat niciodata un astfel dispozitiv, nu ai cum sa nu iti pui semne de intrebare in legatura cu utilizarea acestor sisteme. Drept urmare am realizat ghidul utilizatorului de sirocou, un ghid care s-ar putea dovedi a fi de mare ajutor pentru fiecare persoana care doreste sa isi instaleze un incalzitor auxiliar si doreste sa afle mai multe informatii despre modul sau de utilizare.

Controlul incalzitorului stationar

Cand porneste incalzitorul stationar? Sau cand se va opri din functionare sirocoul? Sunt doua intrebari pe care le intalnim adesea in randul utilizatorilor de sirocouri. Ei bine, controlul incalzitorului stationar difera de la un model la altul.

Cu cat sirocoul este mai nou, cu atat posibilitatile de control si manevrare sunt mai multe si mai accesibile. De exemplu, un sirocou nou Webasto, de ultima generatie, va putea fi controlat foarte usor chiar de pe telefonul mobil, cu ajutorul unei aplicatii, in timp ce modelele mai vechi pot fi controlate folosind o telecomanda.

Indiferent de modul de control al sirocoului, utilizarea acestui sistem este floare la ureche si nu iti va da batai de cap. Important este ca sistemul de incalzire auxiliara sa fi fost instalat corect intr-un service autorizat Webasto sau Eberspacher, iar apoi vei scapa de orice grija a utilizarii acestui sistem.

Ce se intampla cu sirocoul in afara sezonului rece?

Majoritatea celor care aleg sa isi doteze masina cu un incalzitor stationar o fac fiind motivati de temperaturile scazute ale sezonului de iarna. Drept urmare ajung sa se intrebe ce se intampla cu sirocoul in celelalte anotimpuri, atunci cand temperaturile sunt mult mai usor de suportat.

In functie de sirocoul achizitionat, acesta se poate dovedi foarte util si in afara sezonului rece. De exemplu, unele modele de la Webasto garanteaza o ventilatie inteligenta pe timp de vara, astfel incat aerul din interiorul masinii va fi recirculat, evitandu-se acumularea caldurii in habitaclul masinii.

De asemenea, specialistii recomanda soferilor sa lase sirocoul sa functioneze minim 30 de minute lunar.

Ce ar trebui sa stiu despre consumul unui sirocou?

Unul dintre motivele pentru care unele persoane ezita sa-si instaleze un incalzitor stationar este teama ca acesta ar putea cauza un consum suplimentar destul de costisitor. Ei bine, un sirocou consuma foarte putin. In cazul incalzitoarelor Webasto acestea au nevoie de aproximativ 0,3 – 0,4 litri pentru 30 de minute de functionare, timp suficient pentru a pregati masina pentru condus.

Iar atunci cand pornesti deja cu motorul preincalzit, consumul va scadea si el la randul sau, iar odata cu el si emisiile de gaze, deci masina ta va polua mai putin. Conform celor de la Webasto, noxele sunt reduse cu pana la 50%.

Un sirocou poate fi costisitor in timp?

Din punct de vedere al consumului de combustibil, te-ai convins probabil ca un sirocou nu este deloc costisitor, ci mai degraba te ajuta sa faci economii. Intretinerea este insa un alt capitol care starneste interes.

Ei bine, dispozitivele de tip sirocou sunt foarte avantajoase din punct de vedere al intretinerii, iar asta deoarece nu au nevoie de lucrari suplimentare de intretinere. Singura lucrare ce trebuie efectuata este o verificare inaintea sezonului rece intr-un service autorizat. Aceasta nu necesita foarte mult timp iar costul sau este de asemenea accesibil, insa te poate ajuta sa previi diferite defectiuni costisitoare.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente