Magical Cheesecake
DA!...prima postare pe acest an...o postare care vine dupa o
pauza indelungata :)
Cheesecake - o minune dulce, cremoasa, care se topeste in
gura.
L-am numit "Magical" pentru ca asa este...e un rezultat
magic...definit de o cremozitate pe care pana acum nu am
obtinut-o...sau poate ca nu la acest nivel.
Pe cat de simplu e..pe atat de mult necesita rabdare si timp
pentru a ajunge la momentul in care ne vom bucura de el.
Ingrediente:
- 100 g biscuiti
- 70 g unt
- 1/2 lingurita scortisoara
- 500 g ricotta
- 150 g smantana 20%
- 80 g zahar pudra
- 20 g amidon
- semintele unei pastai de vanilie
- coaja de la o lamaie mica
- 3 oua de marime medie
- 3 galbenusuri
- o lingura zahar pudra
- zeama de la o portocala medie
- 40 g unt
Pentru inceput, preincalzim cuptorul la 165-170 C si pregatim
o tava (d=18-20 cm): tapetam fundul cu hartie de copt si invelim
tava in folie de aluminiu (astfel impiedicam sa patrunda apa cand
cheesecake-ul va fi copt la bain-marie).
Intr-un robot/blender punem biscuitii+scortisoara si ii
macinam fin.
Pe aragaz, intr-o oala cu fundul gros topim untul peste care
adaugam biscuitii macinati, omogenizam si punem aceasta baza in
tava, presam bine si dam la frigider.
Intr-un castron punem zaharul pudra, amidonul, ricotta si
omogenizam.
Adaugam smantana, coaja de lamaie, semintele de la pastaia de
vanilie si amestecam.
Cele 3 oua le adaugam pe rand, omogenizand bine dupa
fiecare.
Turnam compozitia in tava pregatita, o punem intr-o alta tava
si turnam apa pana la jumatatatea acesteia. Dam cheesecake-ul la
cuptor pentru 1 1/2 h -2 h. Depinde de cuptorul fiecaruia.
Eiii si acum ne putem ocupa de crema de portocala.
Punem intr-un bol: galbenusurile, zaharul, omogenizam si
adaugam sucul de la portocala (cca 80-100ml). Astfel ca vasul se
pune la bain-marie si in timp de 15-20 minute veti observa cum
crema se ingroasa. Trebuie amestecat din cand in cand (cu un tel
"para"), astfel incat sa nu ne trezim cu omleta in loc de
crema.
Dupa ce crema se ingroasa se adauga untul si se omogenizeaza
bine.
Se acopera cu o folie de plastic pentru a impiedica formarea
unei pojghite si se da la frigider.
Dupa ce cheesecake-ul s-a copt...acest lucru se intampla in
momentul cand scuturam tava si doar mijlocul trebuie sa tremure
FOARTE usor!!! lasam la racit in cuptor si dupa care il dam la
frigider pana a doua zi.
Ornam dupa bunul plac cu crema de portocala, fulgi de
ciocolata si coaja de portocala.