Tarta simpla cu ciocolata
Inca de la inceput vreau sa va spun ca daca vreti sa incercati
aceasta tarta trebuie sa stiti ca va trebuie multi invitati la
masa...pentru ca e un desert foarte bogat si trebuie servit in
portii mici....deci sigur va ajunge pentru toata lumea.
Ingrediente:
- 250 g faina
- 125 g unt
- 1 ou
- 1-2 linguri apa rece
- 400 g ciocolata (55-70% cacao)
- 400 ml frisca lichida naturala
- 50 g unt
- 1 stea anason
- 1 pastaie de vanilie
- 300 g capsuni
- menta
Pentru inceput punem intr-un robot faina si untul rece taiat
cubulete.
Le mixam pana amestecul capata aspect de nisip. Adaugam oul si
eventual 1-2 linguri de apa rece (doar daca e necesar) cat sa se
formeze o bila de aluat.
Dam aluatul cca 30 minute la frigider.
Punem aluatul intre doua foi de pergament si il intindem pana
ajungem la o grosime de cca 2-3 mm.
Punem aluatul intr-o tava de diametru cca 26 cm, indepartam
excesul, de aluat, de pe margini, acoperim cu o hartie de copt,
punem boabe de orez/fasole, pentru a coace "in orb" aluatul nostru,
timp de 20 minute la 180 grade...apoi indepartam boabele, hartia si
mai lasam pana cand aluatul se coace complet.
Pentru a pregati umplutura de ciocolata, punem la incalzit
frisca lichida si cand atinge punctul de fierbere luam de pe foc si
adaugam o pastaie de vanilie si o stea de anason. Lasam la infuzat
cca 30 minute.
Dupa cele 30 minute, aducem din nou la punctul de fierbere
frisca si adaugam ciocolata taiata bucatele mici.
Luam de pe foc si omogenizam bine....dupa care adaugam
untul.
Omogenizam pana cand ciocolata capata un aspect lucios.
Cu acest amestec umplem coaja de tarta si dam la rece peste
noapte..sau pentru cca 4-5 ore.
Decoram cu capsuni si frunze de menta...sau dupa bunul
plac.