Tiramisu
Motive sa pregatesc ceva dulce se gasesc mereu :)
Mai greu e sa rezisti si sa nu mananci acest tiramisu intr-o
zi...sau sa lasi si celor dragi :)
Am ceva timp de cand aplic aceasta metoda cand pregatesc
tiramisu.
Nu e cea clasica cu oua crude...dar o sa vedeti in descriere
despre ce e vorba.
Avem nevoie de:
- 24 buc piscoturi
- 500 g mascarpone
- cca 300 ml cafea concentrata
- 30 ml rom
- 3 oua mari
- cca 80 g zahar
- semintele de la o pastaie de vanilie
- cacao
- fructe - optional
Pentru inceput punem ouale si zaharul intr-un bol, le
omogenizam usor si asezam bolul pe baie de aburi, pana cand zaharul
se topeste si compozitia se leaga usor. Avem grija sa amestecam
macar la fiecare 2 minute.
Luam bolul de pe baia de aburi si cu un mixer incepem si mixam
pana cand compozitia se aereaza frumos, creste in volum si se
raceste complet.
In aceasta crema de oua punem mascarpone, semintele de
vanilie, romul si amestecam USOR pana la omogenizare.
Intr-o forma cu d=18 cm (asta am folosit eu), puteti folosi
orice forma, dar sa nu fie foarte mare in volum se aseaza in felul
urmator: piscoturi (imbibate cu
cafea)/crema/piscoturi/crema/piscoturi/crema. Din cantitatea de
crema sa pastrati cca 2-3 linguri pentru a finisa la final
prajitura.
Inca o precizare: intre straturi sa pudrati cu cacao.
Dam la rece pentru cca 6-8 ore (de preferabil peste
noapte).
Cand scoatem de la rece, desfacem forma, finisam cu crema
pastrata si ornam dupa bunul plac, cu fructe, trufe ori pudram cu
cacao.