Tiramisu
Motive sa pregatesc ceva dulce se gasesc mereu :)
Mai greu e sa rezisti si sa nu mananci acest tiramisu intr-o zi...sau sa lasi si celor dragi :)
Am ceva timp de cand aplic aceasta metoda cand pregatesc tiramisu.
Nu e cea clasica cu oua crude...dar o sa vedeti in descriere despre ce e vorba.
Avem nevoie de:
24 buc piscoturi
500 g mascarpone
cca 300 ml cafea concentrata
30 ml rom
3 oua mari
cca 80 g zahar
semintele de la o pastaie de vanilie
cacao
fructe - optional
Pentru inceput punem ouale si zaharul intr-un bol, le omogenizam usor si asezam bolul pe baie de aburi, pana cand zaharul se topeste si compozitia se leaga usor. Avem grija sa amestecam macar la fiecare 2 minute.
Luam bolul de pe baia de aburi si cu un mixer incepem si mixam pana cand compozitia se aereaza frumos, creste in volum si se raceste complet.
In aceasta crema de oua punem mascarpone, semintele de van