Vanilla custard caramel

  • Postat în Life
  • la 20-04-2015 07:11
  • 331 vizualizări
Vanilla custard caramel
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe alldayspice


Vanilla Custard Caramel

(Crema de zahar ars)



La inceputurile blogului am postat o reteta de crema de zahar ars.

Acea reteta A FOST...acum urmeaza o alta...pentru ca am evolutat...zic eu.

:)

Desertul sfarsitului de sapt...sau pentru inceputul de saptamana..voi alegeti!

Pentru cine crema de zahar ars nu a fost desert al copilariei?!

In cazul meu acesta e unul din deserturile trecute pe lista.

Ieri l-am pregatit in portii mici, pentru ca astfel placerea devine nevinovata..si nu avem tendinta de a manca prea mult din aceasta... bunatate.


Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar + 4-5 linguri pentru caramel
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 lingurita extract de vanilie





Pentru inceput punem laptele, la incalzit, intr-o oala, impreuna cu semintele de la o pastaie de vanilie. Lasam pe foc pana atinge punctul de fierbere.
Intr-o tigaie/oala punem zaharul la caramelizat.
Pregatim 6 boluri (cca 120 ml fiecare) in care vom turna caramelul, cat sa acopere baza acestora.

Intr-un bol spargem ouale peste care adaugam 5 linguri cu zahar. Omogenizam cat acestea sa se combine cu zaharul.
Cand laptele e fierbinte turnam in fir subtire peste mixul de oua+zahar, omogenizand astfel incat sa nu coagulam mixtura.
Adaugam extractul de vanilie si turnam cu grija amestecul in cele 6 boluri (la baza avand caramelul deja racit).
Cele 6 boluri le asezam intr-o tava (pentru a coace crema la bain-marie) si turnam apa fierbinte cat sa ajunga la jumatatea formelor.
Lasam cca 35-40 minute la 170 grade sau pana cand, daca introducem varful unui cutit in crema, acesta sa ramana curat.



De același autor

Despre Ziarul toateBlogurile

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente