Vanilla custard caramel

  • Postat în Life
  • la 20-04-2015 07:11
  • 352 vizualizări
Vanilla custard caramel
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe alldayspice


Vanilla Custard Caramel

(Crema de zahar ars)



La inceputurile blogului am postat o reteta de crema de zahar ars.

Acea reteta A FOST...acum urmeaza o alta...pentru ca am evolutat...zic eu.

:)

Desertul sfarsitului de sapt...sau pentru inceputul de saptamana..voi alegeti!

Pentru cine crema de zahar ars nu a fost desert al copilariei?!

In cazul meu acesta e unul din deserturile trecute pe lista.

Ieri l-am pregatit in portii mici, pentru ca astfel placerea devine nevinovata..si nu avem tendinta de a manca prea mult din aceasta... bunatate.


Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar + 4-5 linguri pentru caramel
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 lingurita extract de vanilie





Pentru inceput punem laptele, la incalzit, intr-o oala, impreuna cu semintele de la o pastaie de vanilie. Lasam pe foc pana atinge punctul de fierbere.
Intr-o tigaie/oala punem zaharul la caramelizat.
Pregatim 6 boluri (cca 120 ml fiecare) in care vom turna caramelul, cat sa acopere baza acestora.

Intr-un bol spargem ouale peste care adaugam 5 linguri cu zahar. Omogenizam cat acestea sa se combine cu zaharul.
Cand laptele e fierbinte turnam in fir subtire peste mixul de oua+zahar, omogenizand astfel incat sa nu coagulam mixtura.
Adaugam extractul de vanilie si turnam cu grija amestecul in cele 6 boluri (la baza avand caramelul deja racit).
Cele 6 boluri le asezam intr-o tava (pentru a coace crema la bain-marie) si turnam apa fierbinte cat sa ajunga la jumatatea formelor.
Lasam cca 35-40 minute la 170 grade sau pana cand, daca introducem varful unui cutit in crema, acesta sa ramana curat.



De același autor