Vanilla Custard Caramel
(Crema de zahar ars)
La inceputurile blogului am postat o reteta de crema de zahar ars.
Acea reteta A FOST...acum urmeaza o alta...pentru ca am evolutat...zic eu.
:)
Desertul sfarsitului de sapt...sau pentru inceputul de saptamana..voi alegeti!
Pentru cine crema de zahar ars nu a fost desert al copilariei?!
In cazul meu acesta e unul din deserturile trecute pe lista.
Ieri l-am pregatit in portii mici, pentru ca astfel placerea devine nevinovata..si nu avem tendinta de a manca prea mult din aceasta... bunatate.
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 3 oua
- 5 linguri zahar + 4-5 linguri pentru caramel
- 1 pastaie vanilie
- 1 lingurita extract de vanilie
Pentru inceput punem laptele, la incalzit, intr-o
oala, impreuna cu semintele de la o pastaie de vanilie. Lasam pe
foc pana atinge punctul de fierbere.
Intr-o tigaie/oala punem zaharul la
caramelizat.
Pregatim 6 boluri (cca 120 ml fiecare) in care vom
turna caramelul, cat sa acopere baza acestora.
Intr-un bol spargem ouale peste care adaugam 5
linguri cu zahar. Omogenizam cat acestea sa se combine cu
zaharul.
Cand laptele e fierbinte turnam in fir subtire
peste mixul de oua+zahar, omogenizand astfel incat sa nu coagulam
mixtura.
Adaugam extractul de vanilie si turnam cu grija
amestecul in cele 6 boluri (la baza avand caramelul deja
racit).
Cele 6 boluri le asezam intr-o tava (pentru a
coace crema la bain-marie) si turnam apa fierbinte cat sa ajunga la
jumatatea formelor.
Lasam cca 35-40 minute la 170 grade sau pana cand,
daca introducem varful unui cutit in crema, acesta sa ramana
curat.