In primul rand, scuze pentru intercalarea textului cu diacritice si fara... n-are rost sa mai explic. O fac des :D
Frati si surori, nu stiu voi, dar eu iubesc mamaliga in toate formele ei: alba, galbena, moale, tare, simpla, prajita, la cuptor, cu branza, lapte, smantana, s.a.m.d.
Am incercat multe variante si retete de-a lungul anilor. Poate voi sunteti traditionalisti si vreti sa ramaneti asa, insa eu vreau sa-mi deschid toate orizonturile, mai ales astea culinare.
In Italia am invatat retete de mamliga cu ciuperci si branza, in Anglia bacon-ul e la putere si azi m-am gandit sa incerc ceva indraznet.
Parerile vor fi impartite, ca deobicei, dar fiecare face ce crede. Eu iti zic ca daca ai un prieten, partener, membru familiar pe care vrei sa-l impresionezi, reteta asta pica la tanc.
Asta daca omul (barbat sau/si femeie) e deschis la minte. Daca nu e, stai si fa-i mamaliga simpla cu tochitura. Nu-i nimic rau in asta.
Hai ca nu te mai retin, bafta multa. Te avertizez ca gustul este absolut sublim, dar este o bomba calorica de nu te vezi.
Sincer, pentru mine se merita!!! O saptamana voi manca numai rosii cu ceapa si castraveti
Idea-i excelenta pentru celiaci. Veganii si vegetarienii
gasesc o sumedenie de retete pentru ei pe blogul meu, dar nu in
reteta asa. Fugi, fugi de esti vegan!!!
Si uitam: aceasta reteta poate fi servita la pranz, cina, brunch (intre mic dejun si pranz), mai ales in zilele de sarbatoare.
Si uitam: aceasta reteta poate fi servita la pranz, cina, brunch (intre mic dejun si pranz), mai ales in zilele de sarbatoare.
Grad de dificultate: redus
Timp de preparare: 20 min (daca malaiul este precopt = din
comert)
Porţii: 2-4
Ingrediente:
- 1-2-4 oua pentru ochiuri
- 100 g bacon (felii subtiri ca in imagine)
-
mălai pentru mămăligă (1 +1/2 cană de apă + 1cană mălai; depinde de gusturi)
-
100 g caşcaval
-
Optional - 1/2 linguriţă chili sau 1 ardei iute
- Garnitura optionala si dupa gust: varza murata cu ulei, salata cu rosii (ceapa, castraveti, ardei, etc), salata verde (marole), salata de andive, muraturi, etc.
Mod de preparare
Daca vrei salata, pe asta o faci intai si o pui pe masa (daca nu mananci in pat sau pe scaun - ca mine. :D)
Tai baconul in bucati mici (cubulete), il prajesti la foc slabut pana devine crocant. Ai grija ca se arde repede daca nu esti atent
Intre timp pui de mamaliga si o faci dupa gustul tau, poate sa fie moale sau tare. Eu nu am pretentii, cum iese, iese. Numai cruda sa nu fie. Daca malaiul e precopt (asa se zice, nu? Mi-a venit un dubiu... hmm...) mamaliga e gata in 5 minute, daca nu ii trebuie cam 40. Oricum ar fi, branzei ii trebuie cam 3 minute sa se topeasca de tot mestecand continuu. Vezi tu, nu e mare nenorocire daca nu se topeste de tot, ba e chiar mai fain! :p Sa gasesti o bucatica de branza printre dinti e fabulos!
Cand baconul e prajit crocant, insist pe crocant ca aici sta minunatia retetei asteia, pune-l peste mamaliga si amesteca bine sa devina un tot
Toarna mamaliga pe o farfurie sau imparte-o deja pe cate farfurii vrei: 1-4. Ca este curgatoare sau tare ca piatra, daca nu-i cruda, este oricum delicioasa!
Fa ochiurile - unul de caciula as zice eu, dar si doua daca esti tare de inima - si pune-le deasupra mamaligii. Daca-ti plac moi, efectul este ca aceasta din imagine, daca nu... de ce faci ochiuri, bre? Mi se pare o risipa, dar e gustul tau, nu? Gusturile NU se discuta. Asa se numeste blogul meu.
Cum vrei tu.
Serveste fierbinte cu un paharel de votca de 70 ca sa arda grasimile. Multe grasimi, muuulte si ce bune. Gnam, gnam!!! Glumesc, nu bea ma asa, un paharel de vin mai merge... si o votca mai slabuta. Poate palinca-i mai indicata. Vezi tu... cinsteste un pahar si pentru mine, daca-ti place reteta. Da? Merci.
Daca ai apreciat si ti-am dat o idee, te rog din suflet da si tu un like, share, si daca te lasa inima, un comentariu nu ar strica. Asta daca nu cumva n-ai ce face si vrei sa ma insulti. In aces caz, nu te stresa degeaba, nu-l public. Ha, ha.
Mai este si pagina de Facebook care te asteapta. Link-ul e pe undeva... nu mai tin minte. Prea multe blog-uri, le incurc.
Multumesc, om cu suflet. Pe data viitoare!
Daca vrei salata, pe asta o faci intai si o pui pe masa (daca nu mananci in pat sau pe scaun - ca mine. :D)
Tai baconul in bucati mici (cubulete), il prajesti la foc slabut pana devine crocant. Ai grija ca se arde repede daca nu esti atent
Intre timp pui de mamaliga si o faci dupa gustul tau, poate sa fie moale sau tare. Eu nu am pretentii, cum iese, iese. Numai cruda sa nu fie. Daca malaiul e precopt (asa se zice, nu? Mi-a venit un dubiu... hmm...) mamaliga e gata in 5 minute, daca nu ii trebuie cam 40. Oricum ar fi, branzei ii trebuie cam 3 minute sa se topeasca de tot mestecand continuu. Vezi tu, nu e mare nenorocire daca nu se topeste de tot, ba e chiar mai fain! :p Sa gasesti o bucatica de branza printre dinti e fabulos!
Cand baconul e prajit crocant, insist pe crocant ca aici sta minunatia retetei asteia, pune-l peste mamaliga si amesteca bine sa devina un tot
Toarna mamaliga pe o farfurie sau imparte-o deja pe cate farfurii vrei: 1-4. Ca este curgatoare sau tare ca piatra, daca nu-i cruda, este oricum delicioasa!
Fa ochiurile - unul de caciula as zice eu, dar si doua daca esti tare de inima - si pune-le deasupra mamaligii. Daca-ti plac moi, efectul este ca aceasta din imagine, daca nu... de ce faci ochiuri, bre? Mi se pare o risipa, dar e gustul tau, nu? Gusturile NU se discuta. Asa se numeste blogul meu.
Cum vrei tu.
Serveste fierbinte cu un paharel de votca de 70 ca sa arda grasimile. Multe grasimi, muuulte si ce bune. Gnam, gnam!!! Glumesc, nu bea ma asa, un paharel de vin mai merge... si o votca mai slabuta. Poate palinca-i mai indicata. Vezi tu... cinsteste un pahar si pentru mine, daca-ti place reteta. Da? Merci.
Daca ai apreciat si ti-am dat o idee, te rog din suflet da si tu un like, share, si daca te lasa inima, un comentariu nu ar strica. Asta daca nu cumva n-ai ce face si vrei sa ma insulti. In aces caz, nu te stresa degeaba, nu-l public. Ha, ha.
Mai este si pagina de Facebook care te asteapta. Link-ul e pe undeva... nu mai tin minte. Prea multe blog-uri, le incurc.
Multumesc, om cu suflet. Pe data viitoare!