Mühlenchemie premiază inovarea în domeniul făinurilor compozite și lansează un mou brand de enzime

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființare Mühlenchemie a instituit anul acesta în luna martie un concurs cu premii consistente pentru inovații aduse în folosirea făinurilor compozite în producția de morărit, panificație și paste. Valoarea totală a premiilor a fost de 10 000 de euro (5 000 euro pentru primul loc, 3 000 pentru al doilea și 2 000 euro pentru locul trei). Concursul a avut în vedere cercetări desfășurate în intervalul 2019 – 2022 și a plecat de la constatarea că în domeniul substituției făinurilor de grâu cu alte făinuri în produsele de morărit și panificație cunoștiințele de bază sunt relativ puține. În special, proiectele de cercetare primite în concurs ar fi trebuit să răspundă la întrebări precum: Ce culturi locale au potențialul ecologic, economic și tehnic de a înlocui parțial sau complet grâul în pâine și paste? Cât de durabilă este producția lor și cum trebuie procesa...