Pesto - denumire generica pentru un super sos.Adaugat pastelor, servit ca atare cu piine prajita, folosit ca sa se „dreaga” supa, servit cu carne de vita natur, peste, fructe de mare sau cu cartofi fierti, imbogateste gustul preparatelor adaugandu-le savoare.Puteti sa cumparati pesto din comert dar nu va fi la fel de bun ca cel handmade pregatit in propria bucatarie.Pasta patentata de genovezi, nu pentru ca au inventat-o ei dar sunt cei mai consecventi consumatori, are la baza busuiocul aromat insa in timp au aparut numeroase variatiuni pe aceeasi tema.Una dintre acestea v-o propun eu, avand in vedere ca este sezonul spanacului: pesto cu spanac.Va fi o forma apetisanta de a adauga spanacul in alimentatie pentru cei ce nu prea il agreaza altfel, o modalitate simpla si la indemana de a profita de beneficiile pe care le aduce consumul acestuia.
Va trebuie un mojar si cateva ingrediente simple:- 250 grame spanac proaspat- 25 grame seminte de pin- 25 grame ...