Ingrediente si
cantitati:
1 piept mare de pui (cca 1 kg); 350 g
măsline; 150 g caşcaval ras; 200 g
ciuperci; 2 linguri margarină; 1
lingurăbusuioc; 5 cepe mici; 2 căţei de
usturoi; 3 morcovi; 1 păstârnac; sare;
piper.
Mod de preparare:
Pieptul de pui spălat(fără os şi fără pieliţă) se taie astfel încât săobţinem o suprafaţăcât mai mare.
O parte din măsline(200 g) se fierbe 5 minute; măslinele se scurg, se scot sâmburii şi se toacă.
Suprafaţade carne se presară cu piper şi puţină sare, apoi se repartizeazăcaşcavalul. Deasupra se presarăbusuioc tocat, iar, la sfârşit, măslineletocate. Se rulează preparatul şi se leagă cu o aţăspecială. Se unge cu margarinăşi se pune pe o folie de aluminiu.
Cepele, usturoiul, morcovii, păstârnacul se curăţă, se spalăşi se taie fâşiimari, care se aranjează de o parte şi de alta a ruladei, pe folia de aluminiu. Tot aici se pun şi ciupercile şi măslinelerămase întregi.
Pieptul de pui spălat(fără os şi fără pieliţă) se taie astfel încât săobţinem o suprafaţăcât mai mare.
O parte din măsline(200 g) se fierbe 5 minute; măslinele se scurg, se scot sâmburii şi se toacă.
Suprafaţade carne se presară cu piper şi puţină sare, apoi se repartizeazăcaşcavalul. Deasupra se presarăbusuioc tocat, iar, la sfârşit, măslineletocate. Se rulează preparatul şi se leagă cu o aţăspecială. Se unge cu margarinăşi se pune pe o folie de aluminiu.
Cepele, usturoiul, morcovii, păstârnacul se curăţă, se spalăşi se taie fâşiimari, care se aranjează de o parte şi de alta a ruladei, pe folia de aluminiu. Tot aici se pun şi ciupercile şi măslinelerămase întregi.
Folia de aluminiu se
pliază astfel încâtsă
obţinem o pungă, care va
închide în ea perfect rulada
şi legumele. Această pungăse
pune într-o tavă, care se introduce
în cuptorul preîncălzit, 50 de minute, la
foc mediu.
Preparatul se serveştecald, feliat, înconjurat de legumele şi sosul din pungă.
Preparatul se serveştecald, feliat, înconjurat de legumele şi sosul din pungă.
Friptura la cuptor
preparată în folie de aluminiu este mai
fragedă şi mai
zemoasă.
Poftămare!