Ruladă din piept de pui cu măsline

  • Postat în Life
  • la 05-02-2020 20:23
  • 316 vizualizări


Ingrediente si cantitati:
1 piept mare de pui (cca 1 kg); 350 g măsline; 150 g caşcaval ras; 200 g ciuperci; 2 linguri margarină; 1 lingurăbusuioc; 5 cepe mici; 2 căţei de usturoi; 3 morcovi; 1 păstârnac; sare; piper.

Mod de preparare:
Pieptul de pui spălat(fără os şi fără pieliţă) se taie astfel încât săobţinem o suprafaţăcât mai mare.
O parte din măsline(200 g) se fierbe 5 minute; măslinele se scurg, se scot sâmburii şi se toacă.
Suprafaţade carne se presară cu piper şi puţină sare, apoi se repartizeazăcaşcavalul. Deasupra se presarăbusuioc tocat, iar, la sfârşit, măslineletocate. Se rulează preparatul şi se leagă cu o aţăspecială. Se unge cu margarinăşi se pune pe o folie de aluminiu.
Cepele, usturoiul, morcovii, păstârnacul se curăţă, se spalăşi se taie fâşiimari, care se aranjează de o parte şi de alta a ruladei, pe folia de aluminiu. Tot aici se pun şi ciupercile şi măslinelerămase întregi.
Folia de aluminiu se pliază astfel încâtsă obţinem o pungă, care va închide în ea perfect rulada şi legumele. Această pungăse pune într-o tavă, care se introduce în cuptorul preîncălzit, 50 de minute, la foc mediu.
Preparatul se serveştecald, feliat, înconjurat de legumele şi sosul din pungă.
Friptura la cuptor preparată în folie de aluminiu este mai fragedă şi mai zemoasă.

Poftămare!


Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente