Sedentarismul de la locul de muncă – o problemă nerezolvată?

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Doru Dima

În aceste zile, când suntem bombardați cu studii de pretutindeni, ajungem să nu mai știm ce este bine pentru noi și ce nu. Așa se întâmplă și în cazul dilemei dacă ar trebui să ne petrecem cât mai mult timp stând în picioare la locul de muncă cu ajutorul birourilor reglabile. Cum este mai bine să procedăm? Există multe studii care se contrazic reciproc, unele susțin că este bine să stăm jos, iar altele că statul în picioare ne poate dăuna pe termen lung.  Cum putem lua decizia corectă într-o astfel de situație?

Deși, în acest moment, birourile reglabile sunt destul de căutate, în 2002, atunci când acestea au apărut pentru prima dată pe piață, statul în picioare nu era considerat ceva productiv sau sănătos. Un studiu din acea perioadă descoperise faptul că pot apărea probleme mari de sănătate atunci când stăm în picioare mai mult de 8 ore pe zi, existând posibilitatea de apariție a multor complicații medicale.

Pe d...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate