Articole postate de Hermine Olivia Ungureanu

  • Shaorma de pui facuta in casa... 177

    Buna dimineata!Copiii mei zilele trecute au cerut insistent Shaorma. Noi locuim intr-o comuna la 13 km de oras si aici e mai greu cu comanda la domiciliu.Exista cateva firme locale care ofera mancare cu livrare la domiciliu,  dar nu doream sa fac experimente tocmai acum.Norocul a facut sa gasesc lipii la magazinul din sat asa ca mi-am propus sa satisfac dorinta si pofta copiilor.Pentru shaorma aveti nevoie de:- 8 cartofi- 2 bucati piept de pui- 5 castraveti murati- ketchup- 2 linguri de maioneza- lipii-condimente: sare , piper, boia dulce afumata (sau simpla)- uleiCartofii curatati , spalati si taiati se prajesc in ulei incins pana se rumenesc sau se condimenteaza dupa plac cu sare si piper +1 lingurita de ulei se amesteca si se coc pe tava in cuptor.Pieptul de pui  l-am taiat bucatele , l-am condimentat su sare, piper , boia de ardei dulce afumata si se calesc intro oala in putin ulei. Binenteles amestecam

    Citește mai departe
  • Provocare acceptata... 177

    Buna ziua.Sunt Alex , am 13 ani deja si este prima data ca va scriu eu. Acesta este blogul mamei mele, pe care nu a mai scris din 2012, dar ea a considerat ca acum este momentul sa scriu eu.Saptamana trecuta a fost saptamama altfel si am primit o provocare culinara de la doamna profesoara de muzica si anume sa gatim ceva ( de ex:ceva dulce, saratele, covrigei, paine, mancare, tort, prajitura, tarta, etc.) si sa facem aceasta mancare in forma de ceva MUZICAL.Ieri impreuna cu mama si fratele meu Dominic am facut clatite americane:Reteta pentru 5 persoane este (adica am facut multe)4 oua200 grame zahar1 kg de faina1 l de lapte40 ml ulei1 plic praf de coptputina sareSe sparg ouale si se bat impreuna cu zaharul, cu ajutorul unui mixer, pana cand se topeste zaharul. Se adauga faina, laptele, uleiul, sare, praful de copt  si se amesteca pana se omogenizeaza.

    Citește mai departe
  • Sa il ajutam pe Stefan... 203

    Intr-o zi de Martie 2012 sa nascut Stefan. Stefan a fost diagnosticat la nastere cu sindromul Apert, o boala genetica rara ce are la baza mutatii ale genei FGFR2 pe cromozomul 10. Apert se caracterizeaza prin malformatii ale craniului si membrelor.Pentru ca Stefan sa poata beneficia de toata gama de interventii care ii pot asigura cresterea si dezvoltarea apoi o viata plina de sens avem nevoie de sprijinul vostru.Un tratament efectiv se intinde pe mai multi ani, cuprinde munca multor specialisti si se incheie abia la sfarsitul pubertatii.Vital e ca in urmatoarele doua-trei luni pe Stefan sa il vada un medic specializat in sindromul Apert pentru a investiga malformatiile si a stabili un plan operativ. Din pacate cei mai apropiati specialisti sunt in Germania.Primul pas pe care va invitam sa-l facem impreuna e sa asiguram financiar posibilitatea acestui demers.Conturile bancare deschise la RAIFFEISEN BANK TIMISOARA pe numele NICORESC

    Citește mai departe
  • Lasagne cu spanac si branza... 205

    O rețeta simpla , ovo lacto vegetariana , delicioasa ....hmmmmm și acum îmi mai sta gândul la ea.Ingrediente:- o cutie spanac congelat ( 400 gr )se poate folosii și spanac proaspăt-250 gr brânza cremoasa ( Philadephia sau orice brânza dulce în care adăugam smântâna)-foi de lasagne vreo 10, depinde cate straturi vrem și cat de mare e vasul în care punem compozitia-150 gr brânza telemea rasa-sare, piper nucșoară

    Citește mai departe
  • Prajitura Albinuta... 218

    Astăzi va prezint una dintre prăjiturile mele preferate , dulce acrișoara , gustoasa, cu iz de copilărie. Deocamdată copii mei nu sunt fani dulciuri și stau sa ma întreb dacă ei o sa își aducă aminte atunci când vor fi la casa lor , de dulciurile copilăriei ..... rămâne sa vedem... dar hai sa vedem ce și cum e cu aceasta prăjitura delicioasa.Ingrediente- pentru foi :600 grame de faina2 oua4 linguri de miere2 lingurițe de bicarbonat80 grame de unt180 grame de zahar4-5 linguri de la

    Citește mai departe
  • Provocarea secreta: Costite dulci acrisoare... 214

    Bineînțeles ca nu nu puteam sa ratez provocarea secreta din aceasta luna a Amei de pe blogul Ama în bucătărieBlogul de inspirație a fost Piri Piri e Canela a Ramonei , un blog foarte interesant, cu rețete inedite , specificei zonei în care Ramona trăiește ( Portugalia)Cu siguranța am sa mai încerc și alte rețete de pe blogul ei , dar acum am ales sa o fac pe aceasta deoarece aveam toate ingredientele necesa

    Citește mai departe
  • Macaroane cu varza... 200

    Neața !Astăzi vin iarăși cu o rețeta simpla , ieftina , delicioasa, tot de la bunica învățată.Ingrediente:-o varză;-o punga macaroane-ulei-sare și piperVarza se taie mărunt sau se da pe răzătoare , și se pune la călit în ulei. Amestecam din când în când. Când e gata ( atunci când e sticloasa , moale ) se adaugă sare și piper .Macaroanele se fierb după indicațiile de pe amba

    Citește mai departe
  • Macaroane cu gris... 195

    O rețeta simpla,ieftina, rapida și buna, pe care bunica ne-o pregătea adeseori , care îmi aduce aminte de gustul copilăriei.- un pachet macaroane-5-6 linguri de gris-50 ml ulei-zahar după gustMacaroanele se fierb după indicațiile de pe ambalaj și se lasă la scurs.Într-o cratița punem uleiul și grisul la prăjit amestecând mereu sa nu se ardă, pana când grisul devine auriu. Adaugăm macaroanele fierte și amestecam bine.Adaugăm în farf

    Citește mai departe
  • Castraveti si conopida in saramura... 207

    La multi ani !La început de an vin cu o rețeta acra. După mese îmbelșugate merge murătura numai bine :))În luna octombrie al fiecărui an pun la butoi pentru iarna castraveți și conopida în saramura, asa cum făcea și bunica , doar ca ea le punea în borcane. Sunt preferatele noaste.Se spala castraveții și conopida și se așează în borcane sau în butoi. Se pun felii de hrean deasupra. Se face o saramura formata din apa fiarta cu cimbru, mărar, foaie de dafin , boabe de pip

    Citește mai departe
  • Salata de cruditati cu telina si mar... 205

    Ultima rețeta din aceste an pe care o propun spre încercare ...tot o salata:)) Simpla , rapid de preparat și pe deasupra foarte gustoasa.Ingrediente:1 saltă verde2 morcovi1 țelina potrivita ca mărime1 mar acrișor1 ardei rosu100 grame șunca presataun iaurt sau 2-3 linguri de maioneza1/2 lămâiesare și piper după gust.Salata se spala bine și se rupe în bucăți. Morcovii , țelina și mărul se dau pe răzătoare și se stropesc cu zeama de la

    Citește mai departe
  • Salata de cartofi... 197

    Astăzi va propun o salata de cartofi, care este o garnitura ideala la orice.Într-una din cărțile lui James Oliver, am citit despre secretul salatei de cartofi: cartofii trebuie curățați și amestecați cu celelalte ingrediente cat mai fierbinți , astfel ei vor absorbii foarte bine aroma ;) Zis și făcut am trecut la treaba :4-5 cartofi de aceeași mărime2 oua fierte tari tăiați mărunt2 castraveți murați tăiați măruntmăsline150-200 gr smântâna3 bucăți de ceapa verde tăiata

    Citește mai departe
  • Prajitura "Tavalita" cu nuca de cocos... 218

    Astăzi va propun o prăjitura care se potrivește cu sezonul de afara, ma ales ca prăjiturele acestea par a fi ninse.Avem nevoie de următoarele ingrediente:Blat:150 g zahar2 linguri miere100 g lapte30 g unt1 ou250 g faina1 lingurița praf de coptGlazura:150 g zahar2 linguri cacao5 linguri lapte200 g untesența de rom200 gr. de nuca de cocos pentru tăvălitPrima data facem blatulPreî

    Citește mai departe
  • Provocarea secreta : Mushroom spaghettoni sau Paste cu ciuperci 231

    La începutul lunii Ana Maria cu minunatul ei blog culinar Ama în bucătărie , ne-a provocat sa ne înscriem la provocarea secreta.Nu am stat nici o clipa pe gânduri , mi-a plăcut ideea și am zis da.Blogul "secret" de pe care trebuia sa ma inspir e a Feliciei și anume felisrecipesAm

    Citește mai departe
  • Chec cu visine si nuca... 242

    Neata , neata, sunt matinala astazi , dar profit ca am liniste si pace :D Astazi va propun un chec cu visine si nuca, are si cacao ... e super ,super bun. Un desert usor de facut. Pentru el avem nevoie de : 10 oua 2 cani faina2 cani zahar ( eu deobicei pun mai putin ) 10 linguri ulei 1 borcan compot de visine sau visine congelate2 linguri cacao 100 gr nuci taiate marunt ( puteti sa faceti si fara daca nu aveti, doar ca ii da un gust deosebit )

    Citește mai departe
  • Retete pentru meniul de craciun sau revelion... 248

    M-am gandit sa fac o selectie din retetele de pe blog pe care puteti sa le serviti de craciun sau revelionAperitive : Caprese Branza rosie ...

    Citește mai departe

Articole recente