Ingrediente
12 ardei, 2 cani de orez, 1 rosie, 3 morcovi, 1
ceapa, 4 linguri de frunza de patrunjel verde, 2 linguri de frunza
de menta verde, condiment mixt: cuisoare, coriandru, cardamom,
scortisoara, foi de dafin, ghimbir, 1 nucsoara, 3 lingurite Vegeta
sau Delikat 10 legume,
3 linguri ulei de masline, sare dupa gust, piper
proaspat macinat dupa gust, 2 cani bulion de
rosii
Mod de
preparare
Orezul se lasa cu apa fierbinte 10minute apoi se
spala bine.
Se caleste ceapa taiata marunt in uleiul de masline si se adauga orezul; se lasa la foc mic 5 minute. Se lasa sa se raceasca orezul apoi se adauga rosii taiata marunt, nucsoara rasa, frunza de patrunjel, menta tocata marunt, condimentele, 1 lingurita de Vegeta. Se spala ardeii si se curata de codite si nervuri. Se umplu ardeii cu orezul, iar deasupra se pune un capacel pentru a nu iesii umplutura in timpul fierberii. Se pun la fiert in apa cu 1 lingurita de sare, 2 lingurite Vegeta si bulionul de rosii. Morcovii se spala si se curate de coaja. 1 morcov se taie rondele si ceilalti 2 se taie julien; se adauga la supa. Cand supa a inceput sa fiarba se reduce focul , se acopera si se lasa la fiert 45-50 de minute.
Pofta buna!
Se caleste ceapa taiata marunt in uleiul de masline si se adauga orezul; se lasa la foc mic 5 minute. Se lasa sa se raceasca orezul apoi se adauga rosii taiata marunt, nucsoara rasa, frunza de patrunjel, menta tocata marunt, condimentele, 1 lingurita de Vegeta. Se spala ardeii si se curata de codite si nervuri. Se umplu ardeii cu orezul, iar deasupra se pune un capacel pentru a nu iesii umplutura in timpul fierberii. Se pun la fiert in apa cu 1 lingurita de sare, 2 lingurite Vegeta si bulionul de rosii. Morcovii se spala si se curate de coaja. 1 morcov se taie rondele si ceilalti 2 se taie julien; se adauga la supa. Cand supa a inceput sa fiarba se reduce focul , se acopera si se lasa la fiert 45-50 de minute.
Pofta buna!