Ingrediente:
100 g pastramă de curcan, 100 gr bacon, 2 buc. ouă, 400 ml
bere, 100 ml apă minerală, 1/2 praf de copt, un borcan de ciuperci
feliate Bonduelle, 1 lingură ulei, 1 vârf sare, 100 ml smântână, 1
vârf piper, 1 buc. ardei roşu, 300 gr făină integrală,
1 vârf lingură oregano, 1 buc. ceapă mare, 200 g mozarella
Modul de preparare:
Un ou se bate cu un vârf de cuţitde sare, se
adaugă berea şi toată făina amestecată cu praful de
copt, se amestecă bine, bine, să se omogenizeze, apoi se adaugă apa
minerală (în acest fel nu se formează cocoloaşe). Din
această compoziţie, se fac 7-8 clătite
puţinmai groase decât clătitele dulci.
Ceapa se toacă foarte mic şi se pune la călit într-o lingură de ulei, se adaugă baconul şi pastrama de curcan, se călesc cam 5 minute, apoi se pune ardeiul tocat şi ciupercile. Se sărează, piperează şi se pune oregano. Cu această compoziţie se vor umple cele 7-8 clătite.
Într-o formă unsă bine cu unt se aşeazăo clătită, peste ea se pune o parte din compoziţiade ciuperci, apoi se presară mozarella dată prin răzătoare, se pune altă clătită şi din nou ciuperci şi caşcaval şi aşa mai departe, până terminăm cu ultima clătită.
Deasupra turnam smântâna amestecată cu un ou, puţină sare şi o lingură de făină. Se bagă la copt în cuptorul încălzit, aproximativ 30 minute, cât să se coacă smântâna de deasupra.
Se serveşte caldă, tăiată felii ca un tort, cu murături.
Ceapa se toacă foarte mic şi se pune la călit într-o lingură de ulei, se adaugă baconul şi pastrama de curcan, se călesc cam 5 minute, apoi se pune ardeiul tocat şi ciupercile. Se sărează, piperează şi se pune oregano. Cu această compoziţie se vor umple cele 7-8 clătite.
Într-o formă unsă bine cu unt se aşeazăo clătită, peste ea se pune o parte din compoziţiade ciuperci, apoi se presară mozarella dată prin răzătoare, se pune altă clătită şi din nou ciuperci şi caşcaval şi aşa mai departe, până terminăm cu ultima clătită.
Deasupra turnam smântâna amestecată cu un ou, puţină sare şi o lingură de făină. Se bagă la copt în cuptorul încălzit, aproximativ 30 minute, cât să se coacă smântâna de deasupra.
Se serveşte caldă, tăiată felii ca un tort, cu murături.
Poftă bună!