Budincă de clătite cu ciuperci

  • Postat în Life
  • la 30-03-2016 22:12
  • 409 vizualizări



Ingrediente:
100 g pastramă de curcan, 100 gr bacon, 2 buc. ouă, 400 ml bere, 100 ml apă minerală, 1/2 praf de copt, un borcan de ciuperci feliate Bonduelle, 1 lingură ulei, 1 vârf sare, 100 ml smântână, 1 vârf piper, 1 buc. ardei roşu, 300 gr făină integrală, 1 vârf lingură oregano, 1 buc. ceapă mare, 200 g mozarella

Modul de preparare:
Un ou se bate cu un vârf de cuţitde sare, se adaugă berea şi toată făina amestecată cu praful de copt, se amestecă bine, bine, să se omogenizeze, apoi se adaugă apa minerală (în acest fel nu se formează cocoloaşe). Din această compoziţie, se fac 7-8 clătite puţinmai groase decât clătitele dulci.
Ceapa se toacă foarte mic şi se pune la călit într-o lingură de ulei, se adaugă baconul şi pastrama de curcan, se călesc cam 5 minute, apoi se pune ardeiul tocat şi ciupercile. Se sărează, piperează şi se pune oregano. Cu această compoziţie se vor umple cele 7-8 clătite.
Într-o formă unsă bine cu unt se aşeazăo clătită, peste ea se pune o parte din compoziţiade ciuperci, apoi se presară mozarella dată prin răzătoare, se pune altă clătită şi din nou ciuperci şi caşcaval şi aşa mai departe, până terminăm cu ultima clătită.
Deasupra turnam smântâna amestecată cu un ou, puţină sare şi o lingură de făină. Se bagă la copt în cuptorul încălzit, aproximativ 30 minute, cât să se coacă smântâna de deasupra.
Se serveşte caldă, tăiată felii ca un tort, cu murături.

Poftă bună!

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente