Cât de periculoase sunt arsurile solare

Atunci cand merg la mare, la strand sau la piscina, majoritatea oamenilor ignora orice indicatie a medicilor si specialistilor privind expunerea la soare intr-un anumit interval orar.

Astfel apar arsurile solare, cauzate de expunerea prelungita la soare si avand ca rezultat dureri suparatoare, senzatii de mancarimi si usturimi la nivelul pielii si un apect destul de inestetic. Care sunt adevaratele pericole care se ascund in spatele decojirii pielii si cum pot fi prevenite asemenea situatii?

Efectele negative pe care le au arsurile solare

Indiferent de varsta celui care sufera de arsuri solare, dificultatea de a suporta mancarimile si usturimile este aceeasi. Arsurile pielii rezultate in urma expunerii abuzive si chiar irationale la soare pot avea efecte negative pe termen lung, atat daca expunerea consta in cele cateva zile de concediu petrecut la mare in care turistii stau toata ziua la plaja si in apa, cat si in cazul in care expunerea la soare se face zilnic fara crème de protectie adecvate.

Medicii atrag atentia ca si atunci cand circula pur si simplu pe strada in orele in care canicula are cele mai mari valori, oamenii ar trebui sa se dea cu crema protectoare cu factor destul de mare.

Expunerea la soare, pe termen scurt are urmatoarele efecte neplacute: ● Dureri, senzatii de usturime; ● Posibilitatea dezvoltarii unei insomnii vreme de cateva nopti; ● Aparitia de basici pline cu lichid pe piele; ● Leziuni superficiale pe piele; ● Sensibilitatea pielii; ● Insolatie sau alte probleme ce apar in urma expunerii la razele UV si temperaturile excesive.

Expunerea la soare pe termen lung prezinta urmatoarele efecte negative: ● Riscul aparitiei de cancer de piele; ● Agravarea bolilor ai caror pacienti sunt sensibili la expunerea la soare precum psoriazis si poliartrita reumatoida; ● Aparitia cataractei; ● Aparitia petelor maronii la nivelul pielii.

<...