Tocmai am descoperit cum pot folosi brânza mascarpone
pentru alte feluri de mâncare decât deserturi și acum mă întreb ce
mi-a luat atât de mult timp.
Mascarpone este o brânză foarte moale, cremoasă, cu o
dulceață aparte și, deși este minunată în multe dintre rețetele de
desert, este , de asemenea, minunata in paste și mâncăruri
principale.
Delicios!
I just recently discovered the joy of using
mascarpone cheese for dishes other than desserts and now I wonder
just what took me so long. Mascarpone is a very soft, creamy cheese
with just a hint of sweetness, and although it is wonderful in many
of my dessert recipes, it also lends itself wonderfully to pasta
and main entree dishes.
Delicious!
Ingrediente / ingredients:
- paste colorate - farfelle pasta, or other short-cut
pasta
- 2 piepti de pui taiati marunt - 2 chicken breasts,
cut into bite-sized pieces
- 2 lingurite de ulei de masline - 2 teaspoons extra
virgin olive oil, divided
- sare si piper - salt & pepper
- o ceapa - 1 shallot, chopped
- o lingura de unt - 1 Tablespoon
butter
- 2-3 catei de usturoi striviti - garlic cloves,
minced
- 2 linguri de mascarpone - 2 tablespoon mascarpone
cheese
- 300 ml smantana pentru gatit - 300 ml of cooking
cream
- parmezan -
parmesan
- salvie - sage
Pentru inceput fierbem pastele conform instructiunilor
de pe pachet.
Intr-o cratita, punem o lingurita de ulei de masline ,
salvie si adaugam pieptul de pui taiat marunt si asezonat cu sare
si piper. Dupa ce s-a patruns bine il punem pe o farfurie. Adaugam
cealalta lingurita de ulei de masline, adaugam ceapa tocata marunt
si o sotam cam un minut. Adaugam untul, puiul si smantana si
pastele. Punem un capac deasupra. si fierbem 3-4
minute.
Cook pasta in a large pot of salted boiling water
until al dente. Drain then set aside
Heat 1 teaspoon extra virgin olive oil in a large
skillet over medium-high heat, add sage. Season chicken pieces with
salt and pepper then add to skillet and cook until no longer pink
in the center. Remove to a plate then set aside.
Heat remaining teaspoon oil in skillet then add
shallots and saute until they begin to turn golden brown, 1 minute.
Add butter and melt then add the chicken pieces, cooking cream and
pasta then place a lid on top and steam 3-4
minutes.
Adaugam mascarponele si amestecam pana se incorporeaza.
Adaugam sare si piper daca este necesar.
Servim fierbinte cu mult parmezan deasupra.
Add mascarpone cheese then stir until smooth. Add
more salt and pepper if necessary.
Serve hot with Parmesan over the
top.
Bon appetit!