Consiliul Concurenței: prețul pâinii a scăzut cu 13 %

Consiliul Concurenței a analizat efectele Ordonanței 67 asupra prețurilor principalelor alimente. Într-un comunicat publicat astăzi aceasta afirmă că toate produsele de morărit și panificație au înregistrat scăderi ca urmare a intrării în vigoare a ordonanție, cel mai mult ieftinidnu-se pâinea, cu cca 13 %. Rămânrem la opinia că ceea ce au măsurat dânșii reprezintă din punct de vedere statistic efectul mai degrabă al intrării în piață a grâului nou, nicidecum vre-un entuziasm al producătorilor și comercianților de a se supune mofturilor politicienilor zilei. De fapt, comunicatul respectiv, pe care-l puteți studia mai jos, arată că, sezonalitatea prețurilor este o noțiune bine înțeleasă la Consiliul Concurenței: de exemplu, merele s-au scumpit cu cca 4 %, iar explicație este că suntem la câteva luni înainte de noua recolată.