Cum să-mi aniversez Contractului de Asigurare? 9 Idei

  • Postat în Edu
  • la 17-10-2017 12:32
  • 300 vizualizări
Cum să-mi aniversez Contractului de Asigurare? 9 Idei
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe CO.EXE
Image courtesy of by zirconicusso at FreeDigitalPhotos.net
Ce beneficii presupune aniversarea Contractului de Asigurare?
- Ești la zi cu ce ai, cu ce nu ai, ce-ți mai trebuie sau ce nu-ți mai trebuie prin această analiză periodică.
- Vei ști cum să acționezi când vei avea nevoie de bani din poliță, fie că este vorba despre indemnizații sau de retrageri parțiale sau alte beneficii stipulate în poliță.
- Te vei simți mai confortabil știind că mare parte din riscurile tale financiare specifice sunt acoperite și că te poți ocupa de alte aspecte ale vieții tale financiare, fără această grijă în plus.
Ce tipuri de asigurare presupun această întâlnire de aniversare?
Asigurările de viață și de sănătate, în mod obligatoriu.
Celelalte tipuri de asigurări, de obicei, sunt încheiate pe o perioadă de 1 an, cu reînnoire, astfel că poate fi necesară o re-evaluare a nevoilor sau nu, în funcție de anul anterior.
Ce este aniversarea Contractului de Asigurare?
Tehnic vorbind, aniversarea Contractului de Asigurare este trecerea unui an de asigurare de la data intrării în vigoare a asigurării. Mai precis, poate să însemne parcurgerea acestei perioade de timp în care contractul de asigurare a funcționat și ai avut la dispoziție sumele asigurate trecute în contract pentru a acoperi evenimentele pe care le-ai menționat ca nevoie de asigurare.
Este posibil ca în anul parcurs să fi avut loc un eveniment asigurat și pe care să fi primit deja indemnizație de asigurare sau alt beneficiu contractat sau este posibil ca perioada scursă să se fi petrecut fără vreun eveniment asigurat.
Cu toate acestea, 1 an de zile înseamnă o perioadă de timp în care partea privată sau personală a vieții noastre să fi întâmpinat multe schimbări, care au influențat implacabil partea financiară prin care ne susținem stilul de viață, modul de trai sau felul de a fi. Ca să nu mai vorbim de sănătate, de care suntem datori să ne îngrijim.
Aceste aspecte pot impacta și cursul ulterior al poliței de asigurare în multe aspecte al ei, iar aniversarea Poliței de Asigurare este un moment potrivit pentru a reevalua situația în ansamblu și în particular pentru a opera modificări sau completări pe poliță.
În mod obișnuit, dacă până la trecerea unui an de asigurare nu te-ai întâlnit cu Consultantul tău, acum este un moment important de marcat în relația ta cu el, cu compania la care ai polița, dar și cu un cumul de informații cu care este bine să fii la curent și care au apărut în decursul acestui an. Informații despre piața de asigurări în general, despre sistemul public de pensii și sănătate, despre instrumente financiare noi, și despre orice altceva ar putea cântări greu în balanța aspectelor financiare din viața noastră.
În practică, am observat că timpul alocat de către clienți pentru această aniversare este unul foarte scurt și se rezumă la câteva informații condensate și la operarea eventual a adaptării cu inflația a primei de asigurare și implicit a sumelor asigurate. Și cam atât.
Timpul este o resursă limitată, cel puțin așa înțeleg cei mai mulți clienți să-l administreze, deși timpul acordat lor înșiși ar putea căpăta o importanță deosebită în contexte deferite. Pentru a face timpul să lucreze în favoarea noastră, putem să prioritizăm acțiunile și activitățile noastre în funcție de valorile după care ne conducem viața și atunci timpul devine un partener important.
Pentru a fi eficienți în termeni de timp versus valoarea lui, o întâlnire de aniversare cu consultantul dvs ar putea avea următoarele puncte de discuție:
  1. Situația dvs generală: trecerea într-o altă etapă majoră a vieții: un job nou, căsătorie, copil, un nou proiect, o afacere nouă, mutarea într-o altă țară, un sport nou practicat, schimbarea CI, etc.
  2. Modificări în aria de sănătate: schimbarea medicului de familie, îmbunătățirea stării de sănătate sau probleme curente de sănătate, etc.
  3. Analiza raportului cheltuieli versus venituri la zi.
  4. Adaptarea cu inflația, dacă este posibil
  5. Reevaluarea riscurilor majore și sincronizarea lor cu polița de asigurare.
  6. Oportunități de investiție și economisire
  7. Rediscutarea și înțelegerea în profunzime a mecanismelor care guvernează polița de asigurare.
  8. Modalitatea de accesare a Indemnizațiilor și timpii de acces.
  9. Sună un prieten: Consultantul tău are acces la o bază de date cu profesioniști din foarte multe domenii de activitate cu care a dezvoltat o relație apropiată, iar acest lucru se dovedește întotdeauna un subiect care deschide oportunități de business și nu numai.



Util de citit și:

Obiceiul de a gestiona banii
Managementul Riscului: Cum? Când? Beneficii
Asigurările de tip Unit-Linked - despre fondurile lor de investiție
Top 10 sfaturi pentru a face Profit prin Asigurările cu Componentă Investițională
Cine nu are probleme cu băncile sau cu asigurătorii? Despre transparentizarea informațiilor și educație financiară.
Strategia de Investiții și Controlul Investiției

Este vorba despre bani




Despre autor:
Cătălin Maxim lucrează în asigurări de mai bine de 10 ani, furnizând soluții de Private Investment, Asigurări Medicale, Asigurări de Viață și Asigurări Generale pentru persoane fizice și juridice, specializându-se pe administrare conturi mari prin analiză nevoi, eficientizare procese, monitorizare rezultate financiare și managementul riscului.
Mai multe despre autor aici.


Puteți să luați legătura cu Cătălin prin email: [email protected]