De la autocunoaștere la succes – 7 cărți de la Editura BusinessTech International

  • Postat în Edu
  • la 17-08-2024 14:35
  • 251 vizualizări
De la autocunoaștere la succes – 7 cărți de la Editura BusinessTech International
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Colt de suflet

,,Draga mea, ce mai faci tu cu adevărat?” Te invit să-ți pui această întrebare profundă și dacă te vei trezi că stai ,,De vorbă cu <<nebunia>>” nu intra în panică, căci vei învăța cum să te descurci cu oamenii dificili din viața ta. Iar dacă vrei mai mult de la călătoria pe Planeta Albastră, ai acces la ,,Arta de a trăi o viață de excepție. Vei păși pe un drum care îți va arăta că ,,Succesul tău e treaba ta”. Iar dacă negativismul te va cuprinde, nu dispera, ,,Maestrul emoțiilor” te va salva. Vei descoperi apoi ,,Cele opt paradoxuri ale liderilor de excepție” și vei putea să ,,Fii briliant” în viața asta! Până la urmă, nu despre asta o fi viața?

Ei bine, după această introducere creativă, inspirată de 7 cărți de referință de la Editura BusinessTech International, propun să le luăm pe rând și să descoperim cum ne ghidează pe drumul autocunoașterii și al succesului.

7 ghizi din pagini de carte

,,Draga mea, ce mai faci tu cu adevărat?” este o carte cât o prietenă de suflet, care ne cunoaște trăirile interioare și ne încurajează autenticitatea, ne pune cele mai potrivite întrebări și ne arată empatie. Este cu siguranță cartea pe care fiecare femeie merită să o citească.

,,Dacă ai nevoie de un loc de unde să începi să împletești ceva mai multa bucurie în viata ta, fii atentă la ceea ce îți stârnește curiozitatea: lucrurile pe care le cauți pe Google, forumurile pe care ai putea să le citești ore întregi, gândurile care te sâcâie, videoclipurile de pe YouTube pe care le urmărești, viziunile pe care le ai pentru o versiune a ta de altădată. Lucrurile de care ești interesată sau pe care arzi de nerăbdare să le faci nu sunt întâmplătoare, ele ar putea semnala un domeniu în care poți depune efort, te poți juca, experimenta și te poți dezvolta.”

,,De vorbă cu <<nebunia>>” este tocmai cartea care îndeamnă la calm și rațiune, care explorează abordarea unei comunicări superioare, specifice omului inteligent emoțional.

,,Atunci când o persoană irațională te atacă, instinctul tău este să ripostezi. Dar nu vă funcționa. Așa că nu te gândi la asta ca la un atac. Fă o pauză și privește-l ca pe o oportunitate; apoi spune-ți în minte: <<Șansa la rațiune>>. Pentru a întări această idee în minte, imaginează-ți cortexul cerebral spunând această expresie secțiunii tale emoționale (care poate folosi un limbaj colorat, cum ar fi: <<Du-te d…i, nu vreau să fiu echilibrat, vreau să-l s…g de gât!>>). Continuă această conversație în minte până când neocortexul va deține controlul. Aceasta este o tehnică mentală incredibil de puternică, deoarece îți rescrie instantaneu vechiul scenariu. Înainte, erai o victimă. Acum, dintr-o dată, ești unul dintre acei oameni pe care toată lumea vrea să-i imite – cei care sunt capabili să fie prezenți, lucizi și concentrați în condiții vitrege.”

,,Arta de a trăi o viață de excepție” este cartea pe care aș așeza-o la loc de cinste în biblioteca fiecărei familii, tocmai pentru că ne îndeamnă să facem lucruri obișnuite excepțional de bine. Ne ghidează în descoperirea abilităților esențiale, în stabilirea obiectivelor relevante și în proiectarea unui viitor strălucit.

,,Ai remarcat vreodată că unii oameni nu se descurcă bine pentru că se specializează pe lucruri minore? Te încurajez să te uiți în urmă la sfârșitul săptămânii, al lunii și la sfârșitul fiecărui an pentru a te asigura că nu petreci timp important pe probleme sau proiecte minore. Dacă da, pierzi timp prețios și vei sfârși prin a avea o viață sub medie.”

,,Succesul tău e treaba ta!” este cea mai directă carte pe care am citit-o vreodată. Deloc comodă, dar revelatoare. Își propune deopotrivă să incomodeze și să ambiționeze, cu scopul de a schimba papucii de victimă cu cei de creator al propriei vieți.

,,Dacă ai hotărât că vrei să fii sănătos, trebuie să faci ceea ce fac oamenii sănătoși. Același lucru este valabil dacă decizi că vrei să fii fericit. Ce fac oamenii fericiți? Pot să-ți spun că, în mod sigur, nu se văicăresc și nu se bălăcesc în propriile probleme. Este nostim că atât de mulți oameni susțin că vor să fie fericiți, dar acționează contrar a ceea ce declară: își petrec timpul plângându-se de lucrurile care îi fac nefericiți. Firește, toate acestea se aplică și oamenilor bogați. În viața oamenilor bogați există din belșug acțiuni care le susțin cuvintele. Nu ar fi logic să începi să faci ceea ce fac oamenii pe care îi admiri?”

,,Maestrul emoțiilor” este cartea care se citește cu pixul în mână și cu sinceritate la purtător, asta pentru că are atașat un caiet de lucru menit să ne poarte în profunzime.

,,Lipsa motivației este, de obicei, un semn că nu ai o viziune convingătoare. Oamenilor care au o viziune stimulatoare le lipsește rareori motivația. Deși pot suferi eșecuri și se pot simți frustrați sau chiar deprimați, ei au tendința să-și revină rapid, conectându-se la viziunea lor. Lipsa motivației este, de asemenea, un semn că nu-ți urmezi《chemarea》. Arată că există o nepotrivire între ceea ce faci și cine ești tu cu adevărat.”

,,Cele opt paradoxuri ale liderilor de excepție” este cartea pe care aș vrea să o văd pe biroul celor care conduc oameni, societăți… destine, pentru simplul motiv că adevărații lideri sunt autentici, empatici, flexibili, informați… și au nevoie de modele.

,,Majoritatea paradoxurilor încorporate de liderii de excepție sunt în relație cu inteligența emoțională, și nu cu inteligența cognitiv`. Este o chestiune de EQ (coeficient de inteligență emoțională), nu de IQ (coeficient de inteligență cognitivă). Pentru cei care studiază leadershipul de multă vreme a fost un mister cum poți prezice cât de eficient va fi un lider. Majoritatea au crezut că totul depinde de o personalitate puternică și de o inteligență deosebită. Totuși, de-a lungul timpului, am descoperit că problema este mai complexă de atât. Cei mai inteligenți oameni dintr-o încăpere nu sunt întotdeauna și cei mai buni lideri.”

,,Fii briliant”, dincolo de a fi o carte este un îndemn la manifestare deplină a propriului sine, la eliberarea de piedici și la libertatea de a căuta latura pozitivă în toate.

,,DECIZIE STRĂLUCITĂ! – Astăzi, aleg să mă gândesc în termeni pozitivi la toți cei care au ales să mă refuze și le urez un viitor strălucit. Nu mă voi cantona în emoțiile negative provocate de refuzuri. În schimb, mă voi concentra pe latura pozitivă a lucrurilor.”

7 cărți sub formă de ghizi au fost prezentate, așa că nu-mi rămâne decât să te invit să le descoperi pe îndelete, să răspunzi întrebărilor revelatoare pe care le poartă și să-ți creionezi o realitate în culorile preferate.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente