Există o vorbă din popor care zice că cea mai bună legumă este porcul. Este adevărat că mâncarea cu carne are alt gust, dar există rețete delicioase și fără carne și bine ar fi să apelăm și la ele, mai ales în perioadele de post de peste an, motivați de dogmele religioase și din grijă pentru sănătate.
În copilăria mea, carnea se punea în oală de două-trei ori pe săptămână, ciorba de cartofi era delicioasă fără pic de carne, tăiețeii lați cu brânză sau griș erau o delicatesă, iar mămăliguța cu brânză și smântână se mânca de fiecare dată cu mare poftă.
Bunica pregătea pastele în casă, cu ouă de la găinile din curte și cu făina provenită din cultura proprie de grâu. Ce vremuri! M-aș întoarce oricând în copilărie, pentru a gusta mâncarea ei delicioasă și pentru a o mai strânge o dată în brațe. Mi-a l...