”Tema homeschooling-ului este folosită ca tactică de abatere a atenției sau ca țap ispășitor pentru problemele din educație. Totuși, legiuitorul lasă ușa larg deschisă celor care vor să acceseze sistemul. În legislația românească nu există un text de lege care interzice homeschooling-ul. Au existat de-a lungul timpului încercări timide ale autorităților de a descuraja părinții să acceseze această opțiune însă toate s-au “dezumflat”, legislația internațională permițând acest mod de educație. Vă dau un exemplu în acest sens. Există în România cetățeni americani și britanici (personal militar, diplomatic, antreprenori etc) care au ales acest mod de educație și ai căror copii urmează cursurile unor instituții prestigioase de învățământ din țările de origine, de la distanță, prin intermediul tehnologiei. Alături de ei, există și copii români care procedează în mod similar fiind înrolați în aceleași unități de învățământ.
Sistemul public de învățământ este condamnat să iasă din mentalitatea educațională a secolului XX. Încet, încet o face, unele universități autohtone accesează tot mai des beneficiile educației prin intermediul tehnologiei. Mai devreme sau mai târziu, sistemul public de învățământ va pune la dispoziția celor interesați și modalități de educație care nu presupun prezența fizică în sala de clasă, dar care oferă aceleași garanții, standarde și repere. Mai este însă drum lung până acolo, deocamdată majoritatea parametrilor educaționali sunt “gândiți” în cheie electorală.
Ce presupune homeschooling-ul în concret? Un sistem alternativ de educație! Nu toată educația de pe glob începe și se termină cu legea educației naționale din România.”
Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Homeschooling-ul, o alternativă educațională
Citește întreg articolul AICI