Puricei boiereşti

Ingrediente:
300 g brânză de oaie dată pe răzătoarea mare; 500 g mămăligă rece; tăiată cubulete mici sau sfărâmată cu furculiaţa; 100 g cârnaţi de Pleşcoiş tăiaţi rondele; 1 ceapă mare roşie tăiată rondele; 150 g slănină crudă, tăiată cunuleţe si 100 g untură sau unt.
Modul de preparare:
Călim cârnăciorii şi slănina în untură, până se rumenesc puţin. Adăugăm mămăliga, lăsând cratiţa pe foc, cam 5 minute şi amestecăm mereu. Răsturnăm compoziţia într-un vas de lut, rezistent la cuptor şi deasupra punem brânză rasă, apoi rondelele de ceapă şi introducem vasul în cuptorul încins în prealabil, până se rumeneşte bine. Pureceii sunt gata pentru a fi serviţi
Poftă mare!