Ingrediente:
300 g brânză de oaie dată pe răzătoarea mare; 500 g mămăligă
rece; tăiată cubulete mici sau sfărâmată cu furculiaţa; 100 g
cârnaţi de Pleşcoiş tăiaţi rondele; 1 ceapă mare roşie tăiată
rondele; 150 g slănină crudă, tăiată cunuleţe si 100 g untură sau
unt.
Modul de preparare:
Călim cârnăciorii şi slănina în untură, până se rumenesc
puţin. Adăugăm mămăliga, lăsând cratiţa pe foc, cam 5 minute şi
amestecăm mereu. Răsturnăm compoziţia într-un vas de lut, rezistent
la cuptor şi deasupra punem brânză rasă, apoi rondelele de ceapă şi
introducem vasul în cuptorul încins în prealabil, până se rumeneşte
bine. Pureceii sunt gata pentru a fi serviţi
Poftă mare!