Tehnocultura – podcastul care te face prieten cu tehnologia

  • Postat în Edu
  • la 21-10-2022 20:53
  • 298 vizualizări
Tehnocultura – podcastul care te face prieten cu tehnologia
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Colt de suflet

Dacă ești pasionat de tehnologie, bine ai venit! Dacă ești atehnic ca și mine, zic să nu dai bir cu fugiții, ci să citești până la final, căci sunt absolut convinsă că vei afla lucruri interesante și poate vei dobândi o mai mare deschidere spre utilizarea tehnologiei în viața de zi cu zi.

Curentul podcast, dacă îmi este permis să zic așa, ia tot mai mare amploare în țara noastră. Pandemia a avut un rol important în acest sens, dar și dorința oamenilor pasionați de a influența pozitiv cât mai multe persoane prin prezentarea propriilor cunoștințe din diverse domenii. Într-o societate în care scandalul merge strună la televizor, podcastul este varianta care informează, educă și inspiră oamenii care vizează evoluția.

Tehnocultura – podcastul în care tehnologia vorbește pe limba ta

Recunosc, am descoperit recent podcastul Tehnocultura, bucurându-mă chiar de episodul 100, episod aniversar din care am cules mai multe informații care mi-au îmbogățit cunoașterea, determinându-mă să trec pe listă de cumpărături ceva și în wishlist altceva. Așa am aflat și eu despre tastatura silențioasă și despre tastatura pe care o poți personaliza să fie atât de atractivă încât să te invite să te apuci de muncă. Din papucii de om atehnic, nici măcar nu știam că există așa ceva, dar acum militez pentru ca tastatura silențioasă să se regăsească în fiecare birou și mai ales în posesia mămicilor nevoite să lucreze în timp ce veghează somnul bebelușilor. Cred că stresul la locul de muncă ar fi mult redus cu ajutorul ei, mămicile ar fi mult mai productive și amatorii de jocuri pe calculator mult mai liniștiți.

Dar să nu credeți că informațiile sunt doar de acest nivel, ci vizează știri despre noile tehnologii, subiecte diverse legate de tehnologia pe care o folosim zi de zi, despre telefoane, console, mașini, despre tot ce mișcă în piața de specialitate.

Imagine Tehnocultura – Editare Canva.com

Gazdele podcastului de tehnologie sunt Manuel Cheța și Vlad Bănică, doi oameni care dau din pasiunea lor mai departe, care se întâlnesc la microfon pentru a discuta despre tot ce este nou în domeniu, iar ce au testat și merită folosit, recomandă cu bucurie. Discuțiile sunt degajate și pe înțelesul tuturor, fără presiunea unor branduri în spate, bazate pe sinceritate totală. Cred că tocmai această relaxare și bucuria de a împărtăși informații despre un domeniu care îi pasionează i-a determinat să nu abandoneze drumul, să rămână consecvenți și deschiși la sugestiile și nevoile utilizatorilor de tehnologie.

Dacă vrei să te apropii de tehnologie, să o înțelegi și să o integrezi în viața ta, îți recomand să asculți podcasturile Tehnocultura. Gazdele sunt deschise să primească sugestii și de la tine, totul pentru ca subiectele abordate să pună tehnologia în postura de prieten pentru cât mai mulți utilizatori.

Spre exemplu, eu aș fi bucuroasă ca în episoadele viitoare să se abordeze următoarele subiecte:

cum se descurcă bloggerul și youtuberul începător cu tehnologia, cu informații despre ce microfoane se pot folosi, camere, lumini, PC și tot ce mai este necesar pentru a realiza materiale de impact pentru urmăritori, inclusiv despre ce platforme se pot utiliza pentru a crea un podcast.

nici n-ai habar ce poate face telefonul tău, cu informații despre funcționalități și aplicații pentru telefoanele omului de rând și pentru cele mai avansate modele, despre cum ne pot susține în managementul timpului și creșterea productivității, precum și în creionarea unui stil de viață mai sănătos.

inventatori români la microfonul Tehnocultura, oameni care ne fac cinste peste hotare, dar care sunt prea puțin puși în lumina reflectoarelor la noi în țară. Ar fi interesant să aflăm povești din spatele cortinei, să descoperim ce-i motivează, cum a fost drumul spre reușită, ce obstacole au depășit, cum se simte succesul și cum i-a ajutat tehnologia în realizarea scopului propus. Mi-ar plăcea să descopăr cu regularitate astfel de podcasturi pe Tehnocultura.

– relația antreprenorului român cu tehnologia, cu informații despre antreprenori care au mizat pe noua tehnologie în dezvoltarea afacerii și modul în care aceasta a ușurat munca umană. Cred că astfel de informații ar fi extrem de utile pentru alți antreprenori. Interesant ar fi ca la microfon să fie invitați și parte dintre acești antreprenori și subiectul tehnologie să fie abordat din perspectiva personală și a afacerii. Să aflăm cât timp utilizează antreprenorul român telefonul, în ce scop utilizează tehnologia și care este secretul relației de succes cu aceasta într-o lume în care rețelele de socializare ne fură timpul.

Este adevărat că sunt o persoană atehnică, dar sunt deschisă să învăț despre orice ne poate face viața mai frumoasă și mai ușoară, așa că printre numeroase podcasturi despre dezvoltare personală și educație financiară, strecor unul și despre tehnologie. Și pentru că sunt fan podcast, unul dintre motive fiind faptul că mă ajută să simt că nu pierd timpul atunci când fac curățenie sau spăl vase, știu că un podcast de succes pornește din pasiune, oferă informație de calitate și foarte bine structurată, atrage prin denumire și cucerește prin conținut, are o direcție clară și face ocoluri doar pentru a introduce în peisaj surprize. Recunosc, mi-ar plăcea să ajung să realizez într-o zi un podcast dedicat autocunoașterii și evoluției personale, cu subiecte despre tot ce însemnă mindset, nutriție, inteligență emoțională, relaționare sănătoasă și succes.

Dar până atunci, mi-ar plăcea să-mi împărtășești în comentarii ce podcasturi urmărești, ce informații ți-ai dori să descoperi în podcastul Tehnocultura și, de ce nu, dacă ai fi gazda unui podcast, ce domeniu ai aborda.

Articol pentru SuperBlog 2022.

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente